Zimski sportovi

Zettel dvostrukom pobjedom osvojila Zlatnu lisicu

Antonija Pavlić • nedjelja, 17.01.2010.
Zettel dvostrukom pobjedom osvojila Zlatnu lisicu
Foto: Nikola Movrić

Kathrin Zettel dvostruka je pobjednica Maribora! Nakon jučerašnjeg slavlja u veleslalomu simpatična skijašica iz Göstlinga doskijala je i do prve slalomske pobjede u karijeri, iskoristivši pogrešku i odustajanje Marlies Schild. Drugo mjesto i najbolji slalomski rezultat u karijeri osvojila je Tina Maze, a trećim mjestom vodstvo u slalomskom i ukupnom poretku Svjetskog kupa preuzela je Maria Riesch. Nika Fleiss uslijed nešto slabije druge vožnje u konačnici je zauzela 24. poziciju...

Kathrin Zettel osvajačica je 46. izdanja Zlatne lisice. 26-godišnja austrijska skijašica jučerašnjoj je veleslalomskoj pobjedi na stazi Radvanje dodala prvi slalomski trijumf u karijeri, iskoristivši veliku pogrešku i "haklanje" vrata daleko najbolje iz prve vožnje, Marlies Schild.

Prvi slalomski podij u karijeri drugim mjestom ostvarila je domaća skijašica Tina Maze. Najboljom drugom vožnjom popravila je deveto mjesto i dokazala streloviti slalomski uspon - ove sezone je u Lienzu doskijala do 4. mjesta, a u Zagrebu je bila 6., što su joj bili prvi Top 10 plasmani u karijeri.

Vezane vijesti

Treće mjesto zadržala je Maria Riesch, premda je u drugoj vožnji ostvarila tek 12. vrijeme. Sa 60 osvojenih bodova zadržala je vodstvo u slalomskom poretku Svjetskoga kupa prije posljednjeg slaloma u Garmischu u ožujku, te je preuzela vrh ukupnog poretka od Lindsey Vonn, koja u dva dana utrkivanja u Mariboru nije osvojila niti bod. Razlika između dvije najbolje prijateljice sada iznosi 28 bodova, no sve je bliže i Kathrin Konstant Zettel, koja za Vonn kaska 65 poena.

Četvrta pozicija pripala je Susanni Riesch, nesuđenoj pobjednici Flachauua. Obrnut poredak sestara, zanimljivo, vidjeli smo na Sljemenu, tada je Susanne ubilježila podij, a Maria je ostala kratkih rukava.

Petu poziciju ugrabila je sljemenska pobjednica Sandrine Aubert, šesta je završila Šveđanka Maria Pietilae-Holmner, na sedmo mjesto pomaknula se Sanni Leinonen, osma je bila Fanny Chmelar, a kvartet Njemica u konačnici je kompletirala Christina Geiger na desetom mjestu. Između njih smjestila se još Čehinja Šarka Zahrobska.

Nika Fleiss nešto je slabije odradila drugu vožnju, premda bez vidljive pogreške, te plasman pokvarila za tri mjesta. S ukupnim vremenom 1:46.41 pozicionirala se na 24. mjesto, 3.43 sekundi iza Zettel. Ana Jelušić svoj je nastup završila već u prvoj vožnji, što joj se posljednji puta dogodilo 15. studenog prošle godine, kada se nije kvalificirala u drugu vožnji Levija.

Svjetski kup, Maribor, slalom:
1. Kathrin Zettel (Austrija, ATOMIC) 1:42.98
2. Tina Maze (Slovenija, STOECKLI) +0.71
3. Maria Riesch (Njemačka, HEAD) +1.28
4. Susanne Riesch (Njemačka, HEAD) +1.36
5. Sandrine Aubert (Francuska, FISCHER) +1.72
6. Maria Pietilae-Holmner (Švedska, ROSSIGNOL) +1.83
7. Sanni Leinonen (Finska, VOELKL) +1.99
8. Fanny Chmelar (Njemačka, HEAD) +2.09
9. Šarka Zahrobska (Češka, HEAD) +2.18
10. Christina Geiger (Njemačka, ROSSIGNOL) +2.36
...
24. Nika Fleiss (Hrvatska, ATOMIC) +3.43

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ALGHAZANTH17.01.2010. u 20:25
    Svaka čast, zaslužila je to po prikazanom u ova dva dana.
    ALGHAZANTH