Zimski sportovi

"Propustila sam veliku prigodu"

Antonija Pavlić • nedjelja, 17.01.2010.
"Propustila sam veliku prigodu"
Foto: Dejan Popek

Hrvatske skijašice nikako nisu mogle biti zadovoljne nastupima u Mariboru. Od tri predstavnice tek je Nika Fleiss izborila drugu vožnju, Ana Jelušić slabom prezentacijom prvu vožnju okončala je na 36. poziciji, dok je Matea Ferk odustala...

Skijaški vikend u Mariboru Hrvatice neće pamtiti po dobrome. Ana Jelušić se po prvi puta poslije Lienza 15. studenog 2008. nije uspjela izboriti za drugu slalomsku vožnju, Nika Fleiss zauzela je tek 24. mjesto, a Matea Ferk utrku okončala u dubokom snijegu.

"Veoma sam zadovoljna prvom vožnjom, bilo je to moje najbolje izdanje ove sezone. Željela sam napasti u nastavku unatoč slaboj vidljivosti i gustom snijegu koji je padao, no bila sam pregruba i malo preagresivna na takvoj stazi. Propustila sam ogromnu priliku za ulazak u 20 najboljih", rekla je Samoborka za portal Skijanje.hr.

Ana Jelušić na Pohorju nikada nije prezentirala svoje najbolje nastupe - vodeći rezultat na ovoj stazi upisala je prošle godine kada je bila 15. "Nikako da konačno nešto napravim u Mariboru. Znala sam da sam iznimno spora, no problem je bio što nisam znala iznaći način da to promijenim."

Možda je problem bio gust snijeg, koji je počeo padati nakon što su do cilja doskijale one najbolje, iz prve jakosne skupine? "Snijeg je padao svim skijašicama, više od toga ne odgovara mi vidljivost podloge. Svjetlo je difuzno i poradi toga je teško razaznati stanje staze."

Hrvatskim skijašicama sada slijede pripreme za Olimpijske igre, budući da je mariborski slalom bio posljednji prije Vancouvera. U narednih mjesec dana trenirat će u tradicionalnoj bazi u Innerkremsu, zajedno s dobrim prijateljicama iz finske reprezentacije, a let put Kanade planiran je za 16. veljače.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!