Zimski sportovi

"Želim što više pobjeda"

Antonija Pavlić • nedjelja, 24.01.2010.
"Želim što više pobjeda"
Foto: EPA

Tanja Poutiainen bila je svjesna kako je propustila prigodu za obranu veleslalomskog Malog kristalnog globusa, no ističe kako ju veseli svaka pobjeda, te da ih želi prikupiti što je moguće više...

Tanja Poutiainen ponovno je u pravi trenutak ulovila vrhunsku formu i na pripreme za Olimpijske igre u Vancouveru otići će prepuna samopouzdanja. Prekaljena Finkinja slavila je, naime, u veleslalomu u Cortini d'Ampezzo, čime je ostvarila prvu pobjedu poslije trijumfa s otvaranja sezone u Söldenu.

"Bio je ovo za mene odličan dan", rekla je skijašica od koje je stažom u Svjetskom kupu iskusnija tek Ingrid Jacqumod. "Sezonu sam počela pobjedom u Söldenu, a niti rezultatom u Leviju nisam mogla biti nezadovoljna. No, tada su me počeli sustizati problemi s leđima i nakon oporavka mi se bilo teško vratiti."

"U nekoliko posljednjih utrka nisam bila na razini za koju sam sposobna, ali sada sam se vratila na vrh i odlično se osjećam zbog toga", otkrila je simpatična predvodnica finske alpske skijaške reprezentacije.

Konačni oporavak ipak je stigao prekasno za uključivanje u borbu za Globuse, no dvostruka brončana sa SP-a u Val d'Isereu zbog toga ne očajava. "Moram se pomiriti s činjenicom da ove sezone neću obraniti veleslalomski Globus. No, svaka pobjeda me veseli i želim ih prikupiti što više."

Najveća tragičarka dana svakako je Kathrin Zettel. 23-godišnja Austrijanka bila je vodeća prije druge vožnje i vjerojatno bi se plasirala na pobjedničko postolje, no dvjestotinjak metara prije cilja ostala je na repovima i promašila vrata. Njenu je pogrešku najbolje iskoristila Kathrin Hölzl i prije završnog obračuna u Garmisch-Partenkirchenu preuzela crveni startni broj.

"Više bi mi odgovaralo da je pritisak u Garmischu na Zettel, tada bih mogla iznenaditi iz prikrajka. Osjećam se zdravo i spremno, za sada sve ide po planu", prokomentirala je Njemica.

Puno bolje volje bila je njena sunarodnjakinja Viktoria Rebensburg, koja je doskijala do prvog postolja u karijeri u Svjetskome kupu. "Oduševljena sam, ovo je nevjerojatno. Došla sam do granice i sada se već mogu veseliti olimpijskim igrama."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!