Zimski sportovi

"Organizatori su uništili utrku"

Antonija Pavlić • nedjelja, 24.01.2010.
"Organizatori su uništili utrku"
Foto: EPA

Vrh Svjetskog kupa skijašica i dalje drže dvije najbolje prijateljice. Lindsey Vonn i Maria Riesch pobjegle su daleko ispred ostalih, a kako se sada čini, borbu će nastaviti sve do finala u Garmisch-Partenkirchenu...

Na vrhu redoslijeda Svjetskog kupa u konkurenciji skijašica - ništa novo. Lindsey Vonn zadržala je vodstvo ispred Marije Riesch i u vikend brzih utrka u St. Moritzu ući će s 56 bodova prednosti, premda je veleslalom završila tek na 19. mjestu. No, poslije četiri razočaranja u Aspenu, Areu, Lienzu i Mariboru svakako ju može veseliti jedan - plasman.

"Željela sam jedino doći do cilja i popraviti samopouzdanje. Zadovoljna sam 19. mjestom, premda moram priznati kako sam se nadala ulasku u Top 10. Veleslalomska sezona za mene je do sada bila izrazito frustrirajuća, no nadam se da ću u Vancouveru spojiti završavanje utrke, što sam učinila u Cortini, i dobru vožnju (Maribor)", našalila se.

Najbolja svjetska skijašica bila je svjesna da je mogla i morala učiniti više, no imala je i nekoliko primjedbi na organizatore - prije svega se to ticalo neuobičajene pripreme staze.

"Iskreno, mislim da je utrka uništena s injektiranjem leda u donji dio staze. Snijeg je ovdje najbolji na svijetu i idiotski je što su organizatori željeli samo jedan dio staze učiniti ledenijim. Nemoguće je u takvim uvjetima imati savršenu opremu i pripremiti se za dobar rezultat. Preoštri rubovi nisu bili dobri za gornji dio, a premekani za donji. U takvoj situaciji uvijek ste na gubitku", objasnila je.

Njezina glavna, pa čak i jedina konkurentica Maria Riesch bila je zadovoljna ostvarenim, posebno stoga što se u jednim vratima u zadnji čas izvukla i ipak upisala bodove. "Bila sam gotovo iznenađena dobrom prvom vožnjom, no u drugu je stazu postavljač ugradio nekoliko zamki, na koje sam naivno nasjela. Poslije pogreške, iz koje sam se jedva izvukla, nedostajalo mi je brzine na ravno dijelu, ali u globalu ipak moram biti zadovoljan", rekla je Maria Riesch.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!