Zimski sportovi

"Umoran sam"

Antonija Pavlić • srijeda, 27.01.2010.
"Umoran sam"
Foto: Dejan Popek

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić priznao je poslije sedmog slaloma sezone u austrijskom Schladmingu kako se tokom obje vožnje, a posebice prve, borio s pogrešnim "gripom". Nezadovoljan i shrvan umorom veoma se kratko zadržao u ciljnoj ravnini, te požurio na - potpuno zasluženi jednodnevni odmor.

Pobjednik tradicionalne noćne slalomske utrke u Schladmingu Reinfried Herbst bio je oduševljen atmosferom koju je kraj staze Planai kreiralo gotovo 50.000 navijača. Dvostruki pobjednik Schladminga, ipak, svaki puta odlazi s novim, još boljim dojmovima.

"Ovo je moja najdraža utrka. Osjećam se prekrasno, posebno je pobijediti pred 50.000 ljudi, u tako jedinstvenom ambijentu", prepun dojmova bio je Reinfried Herbst.

"Planai je staza koja ne trpi taktiziranje. Za pobjedu je bilo potrebno riskirati i biti iznimno usredotočen jer je publika raspoređena duž cijele staze i nije moguće isključiti se toliko da ih uopće ne čujete. No usprkos tome, svoj sam posao danas odradio izvanredno", pokušao je pojasniti trostruki ovosezonski slalomski pobjednik.

Trostruko slalomsko slavlje u Schladmingu spriječio je tek Silvan Zurbriggen, trećim slalomskim postoljem u karijeri. No, još uvijek čeka na prvi trijumf. "Atmosfera u Schladmingu naprosto je prekrasna. Nemam riječi kojima bih to na pravi način opisao. Obožavam se vraćati ovdje."

"Staza je bila iznimno ledena, ali odlično pripremljena. Skijašima s visokim startnim brojevima pružala je mogućnost ulaska u drugu vožnju, što je zasigurno odlično za mlade nade. Presretan sam što sam se baš ovdje plasirao na podij, no najveće zasluge za to ima serviser, koji je uistinu fantastično pripremio skije, i cijela ekipa bez koje ne bih postigao ovakav rezultat", pričao je jedan od najkompletnijih skijaša Svjetskoga kupa; uz Ivicu i Aksela Lunda Svindala jedini koji je u dosadašnjem tijeku sezone osvajao bodove u svim disciplinama.

Trećeplasirani karizmatični Austrijanac Manfred Pranger otkrio je kako se nije osjećao najbolje krenuvši posljednji sa starta u drugoj vožnji. "Nije mi bilo lako. Vidio sam Herbstovu vožnju i sjajan rezultat koji je ostvario i dvoumio se kako da izađem na stazu. Nisam želio ponovno odustati, a opet mi treba jedan dobar rezultat."

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić ponovno je ostvario plasman u slalomskih prvih 10, no nije bio zadovoljan, te se poslije utrke uglavnom žalio na - opremu. "Nisam zadovoljan gripom, a bez njega ne mogu skijati. Nismo očekivali tako ledenu stazu, a i osjetio sam umor, ponestalo mi je snage nakon napornih posljednjih tjedana", otkrio je Profesor, a prenosi Skijanje.hr.

Natku Zrnčiću-Dimu malo je, pak, nedostajalo da ponovno izbori drugu vožnju - nešto više od tri desetinke sekunde. No i to je sastavni dio sporta, kaže Zagrepčanin. "Jednom će se valjda i meni posrećiti. Znao sam da ne smijem biti preoprezan, Planai je staza na kojoj jednostavno morate skijati riskantno. Zadovoljan sam, barem sam došao do cilja."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.01.2010. u 08:00
    vidio se umor iz helikoptera... mada je stil i dalje prisutan.... ma samo da leđa ne bole i da ne napravi neku novu ozljedu...
    Obrisan korisnik