Zimski sportovi

Jansrud pred Blardoneom, Kostelić 12.

Matej Milanović • subota, 30.01.2010.
Jansrud pred Blardoneom, Kostelić 12.
Foto: EPA

Nakon prve vožnje drugog veleslaloma u Kranjskoj Gori prvo mjesto zauzima Kjetil Jansrud. Na svega 11 stotinki je Blardone, a sa zaostatkom manjim od pola sekunde još se u uspjeh mogu nadati Janka, Ligety i Hirscher. Ivica Kostelić je nakon jučerašnjeg pada odvozio solidno i trenutačno zauzima 12. poziciju. Natko Zrnčić Dim je tek 50.

Prvi je na stazu koju je postavio Ante Kostelić krenuo Massimiliano Blardone koji je, kako se poslije pokazalo ostvario jako dobro vrijeme od 1:18,03 ponajviše zahvaljujući zadnjem sektoru. Odmah nakon njega krenuo je Kjetil Jansrud koji je već nakon prvog dijela staze imao 45 stotinki prednost.

U srednjem sektoru je prednost povećao za još jednu desetinku, no odličan Blardoneov nastup u finišu skoro ga je koštao prvog mjesta te je u konačnici Norvežanin ostvario svega 11 stotinki bolje vrijeme od Talijana. Iduća četvorica skijaša su još ostvarili dobre rezultate i zaostatak manji od pola sekunde, redom Carlo Janka na trećem mjestu, Ted Ligety na četvrtom i Marcel Hirscher na petom.

Nakon njih zaostaci su se bitno povećali. Vodeći u ukupnom poretku, Benjamin Raich, izgubio je skoro pola sekunda u svakom od prva dva sektora i na kraju zaostao 99 stotinki sekunde što ga je smjestilo na osmo mjesto. Nije se proslavio niti Aksel Lund Svindal koji je bio tek deseti sa više od sekunde zaostatka. Posebno je loše odvozio prvi dio slovenske staze u kojem je izgubio sedam desetinki.

Šesto i sedmo mjesto zauzeli su Talijani Alexander Ploner i Manfred Moelgg koji je pretekao Raicha za samo jednu stotinku. Deseto mjesto pak drži Cyprien Richard koji je sa zaostatkom od sekunde i devet stotinki za samo jednu stotinku bio brži od Simoncellija.

Ivica Kostelić je nakon jučerašnjeg pada krenuo pomalo rezervirano i zaostao skoro cijelu sekundu već u prvom sektoru. U srednjem dijelu se zaostatak povećao na sekundu i 26 stotinki. U zadnjem sektoru je još izgubio, ali nešto manje nego u prva dva dijela staze te za Jansrudom nakon prve vožnje zaostaje sekundu i 48 stotinki. Natko Zrnčić-Dim je pak zaostao skoro osam sekundi i u konačnici zauzeo pedeseto mjesto. Od onih koji su utrku uspjeli završiti samo su trojica bila gora od njega.

Svjetski skijaški kup, Kranjska Gora, Veleslalom, Prva vožnja:
1. Kjetil Jansrud (Norveška, ATOMIC) 1:17,92
2. Massimiliano Blardone (Italija, SALOMON) +0,11
3. Carlo Janka (Švicarska, ATOMIC) +0,35
4. Ted Ligety (SAD, ROSSIGNOL) +0,37
5. Marcel Hirscher (Austrija, ATOMIC) +0,47
6. Alexander Ploner (Italija, ATOMIC) +0,73
7. Manfred Moelgg (Italija, FISCHER) +0,91
8. Benjamin Raich (Austrija, ATOMIC) +0,99
9. Aksel Lund Svindal (Norveška, ATOMIC) +1,06
10. Cyprien Richard (Francuska, FISCHER) +1,09
11. Davide Simoncelli (Italija, SALOMON) +1,10
12. Ivica Kostelić (Hrvatska, FISCHER) +1,48
...
50. Natko Zrnčić-Dim (Hrvatska, ATOMIC) +7,95

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!