Zimski sportovi

Odlični Hirscher slavio, Kostelić 13.

Matej Milanović • subota, 30.01.2010.
Odlični Hirscher slavio, Kostelić 13.
Foto: Kristijan Komarica

Marcel Hirscher je fantastičnim posljednjim sektorom u drugoj vožnji došao do pobjede na veleslalomu u Kranjskoj Gori. Drugo mjesto zauzeo je Kjetil Jansrud, a treće mjesto na postolju pripalo je Tedu Ligetyju. Ivica Kostelić je za jednu poziciju pokvario plasman iz prve vožnje i završio na 13. mjestu...

Kad je Ivica Kostelić krenuo u drugu vožnju prvo mjesto držao je Philipp Schörghofer, nad kojim je imao 26 stotinki prednosti. Nažalost, već u prvom sektoru je izgubio svu prednost. Srednji dio odradio je solidno, ali se zaostatak povećao s jedne stotinke na jednu desetinku, što nije uspio dostići u završnom sektoru te je u cilj ušao s 29 stotinki zaostatka za Austrijancem. To je u konačnici Kosteliću bilo dovoljno za 13. poziciju.

Nakon Kostelića na stazu je krenuo Davide Simoncelli, koji je odlično odradio svoju vožnju i pretekao Schörghofera za čak 87 stotinki. Simoncelli je ostao na vrhu sve do Marcela Hirschera koji je bio peti nakon prve vožnje. Hirscher je krenuo sa 63 stotinke. Izgubio je tek nekoliko stotinki u prvom sektoru, u drugom je malo zaradio, a na koncu je sjajnom završnicom došao ogromne prednosti od sekunde i devet stotinki.

Potom se stazom spustio Ted Ligety, koji je u Kranjskoj Gori slavio u protekle tri godine. Amerikanac je držao prednost između i jedne i dvije desetinke sve do zadnjeg sektora u kojem je Hirscher briljirao. Naime, u tih posljednjih dvadesetak sekundi Ligety je izgubio sedam desetinki i na kraju zaostao 58 stotinki.

Carlo Janka, koji se bori za Veliki globus, gubio je jako puno u svim sektorima i zaostao je na kraju sekundu i šest desetinki. Hirscher je time imao osigurano postolje, no bilo je jasno da bi mogao ostvariti i nešto više. Massimiliano Blardone držao je prednost tek u prvom sektoru. Već u drugom je izgubio četiri desetinke, a u posljednjem čak 95 stotinki. Konačni zaostatak od 86 stotinke smjestio ga je iza Ligetyja.

Zadnji se stazom spustio Kjetil Jansrud. Norvežanin je imao skoro pola sekunde prednosti pred Hirscherom i u zadnji sektor je ušao s 24 stotinke, no i on je u tom dijelu izgubio puno, gotovo sedam desetinki za konačnih 45 stotinki zaostatka.

Hirscher je tako odličnim zadnjim sektorom zasluženo došao do pobjede. Jansrud je s dvije dobre vožnje izborio drugu poziciju, a iako nije slavio četvrti put uzastopce, Ted Ligety uspio je ostati na postolju. Valja spomenuti konačno deseto mjesto Schörghofera, koji je bio samo stotinku brži od Aksela Lunda Svindala. Benjamin Raich pak nije odvozio previše dobro, no ostvario je šesto mjesto i u ukupnom poretku zaradio još koji bod prednosti pred Carlom Jankom, koji je katastrofalnom drugom vožnjom pao na konačnu osmu poziciju. Sada je Raichova prednost 70 bodova.

Svjetski skijaški kup, Kranjska Gora, veleslalom:
1. Marcel Hirscher (Austrija, ATOMIC) 2:31,30
2. Kjetil Jansrud (Norveška, ATOMIC) +0,45
3. Ted Ligety (SAD, ROSSIGNOL) +0,58
4. Massimiliano Blardone (Italija, SALOMON) +0,86
5. Davide Simoncelli (Italija, SALOMON) +1,09
6. Benjamin Raich (Austrija, ATOMIC) +1,23
7. Alexander Ploner (Italija, ATOMIC) +1,42
8. Carlo Janka (Švicarska, ATOMIC) +1,60
9. Cyprien Richard (Francuska, FISCHER) +1,76
10. Philipp Schörghofer (Austrija, ATOMIC) +1,96
...
13. Ivica Kostelić (Hrvatska, FISCHER) +2,25

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!