Zimski sportovi

Maria Riesch prekinula dominaciju L. Vonn

Antonija Pavlić • subota, 30.01.2010.
Maria Riesch prekinula dominaciju L. Vonn
Foto: EPA

Maria Riesch pobijedila je u spustu u St. Moritzu po prvi puta poslije 1. prosinca 2006. godine i trijumfa u Lake Louiseu, prekinuvši šest uzastopnih pobjeda Lindsey Vonn. Njemica se, tako, nakon jučerašnjeg pada u superkombinaciji ponovno maksimalno približila najboljoj prijateljici na vrhu poretka Svjetskoga kupa, prije posljednjeg superveleslaloma ususretu odlasku na Olimpijske igre u Vancouver...

Maria Riesch napokon je uspjela pobijediti Lindsey Vonn u spustu. Njemica je sjajnom vožnjom prekinula Amerikankin niz od šest uzastopnih spustaških pobjeda, prošavši stazu Corviglia u vremenu 1:41.31, čak 1.21 sekundi brže od svoje najveće konkurentice. Ostvarila je time tek treću pobjedu u karijeri u ovoj disciplini i 13. ukupno, a prvu poslije Lake Louisea 2006.

Riesch je najveću prednost, za tek drugu ovosezonsku pobjedu, izgradila u donjem sektoru staze, nakon što je bila sporija na oba prva mjerenja vremena. Drugo mjesto sa 79 stotinki sekunde zaostatka pripalo je Francuskinji Ingrid Jacquemod, a treće vrijeme upisala je, nakon ozljeda Lare Gut, Fränzi Aufdenblatten i Martine Schild, najveća švicarska skijaška nada.

Vezane vijesti

Jučerašnja superkombinacijska slavodobitnica Anja Pärson potvrdila je odličnu formu četvrtim mjestom, a postolje joj je izmaknulo za tek stotinku sekunde. Iza nje smjestila se vodeća u poretku Svjetskog kupa, Vonn, a Amerikanci imaju i dodatan razloge za veselje u vidu još dvije predstavnice u najboljih deset, što je veoma rijedak slučaj. Alise McKennis 9. mjestom popravila je najbolji rezultat karijere u spustu, a Chelsea Marshall ostvarila je drugi najbolji plasman u karijeri u elitnom natjecanju najboljih skijašica svijeta.

Ispred njih u poredak najboljih deset smjestile su se još mala iznenađenja - Talijanka Lucia Recchia, te Francuskinje Marion Rolland i Aurelie Revillet.

Vonn je usprkos nešto slabijem nastupu zadržala vodstvo u poretku Svjetskog kupa, sa 61 bodom prednosti pred Riesch. Treća je Anja Pärson, a četvrta Kathrin Zettel. Prije Olimpijskih igara u Vancouveru najbolje svjetske skijašice u St. Moritzu će odraditi još superveleslalom.

Svjetski kup, St. Moritz, spust:
1. Maria Riesch (Njemačka, HEAD) 1:41.31
2. Ingrid Jacquemod (Francuska, ROSSIGNOL) +0.79
3. Fabienne Suter (Švicarska, STOECKLI) +0.96
4. Anja Pärson (Švedska, HEAD) +0.97
5. Lindsey Vonn (SAD, HEAD) +1.21
6. Lucia Recchia (Italija, VOELKL) +1.29
7. Marion Rolland (Francuska, ROSSIGNOL) +1.40
8. Aurelie Revillet (Francuska, SALOMON) +1.45
9. Alice McKennis (SAD, ATOMIC) +1.59
10. Chelsea Marshall (SAD, DYNASTAR) +1.74

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!