Zimski sportovi

"Plakala sam od bijesa"

Antonija Pavlić • subota, 30.01.2010.
"Plakala sam od bijesa"
Foto: Dejan Popek

Maria Riesch popravila je raspoloženje nakon jučerašnjeg superkombinacijskog odustajanja spustaškom pobjedom u St. Moritzu, prekinuvši tako dominaciju najbolje prijateljice Lindsey Vonn. Amerikanka je u donjem dijelu staze naletjela na rupu, koju je stvorila jučerašnja superkombinacija, te s 1.21 sekundi zaostatka utrku okončala na 5. mjestu.

Lindsey Vonn ipak nije uspjela u St. Moritzu upisati šestu ovogodišnju spustašku pobjedu. Jučerašnji kombinacijski superG ostavio je vidljive tragove i stvorio rupe na stazi, a u jednome oštrom zavoju na oštećenom terenu Amerikanka se pridružila mnoštvu skijašica koja su izgubile dragocjene sekunde.

"Staza je bila opasna, s mnogo više neravnina i i rupa. U jednom sam zavoju izgubila idealnu liniju i gotovo odustala", pokušala je objasniti Vonn.

"Moram priznati kako sam pomalo uzrujana uvjetima. Rupa se stvorila u jučerašnjoj superkombinaciji i skijašice s nižim startnim brojevima su imale prednost. No i to se događa. Serija pobjeda jednom je morala prestati. Razočarana sam jer sam činila pogreške istovjetne onima od prije dvije godine", požalila se.

Maria Riesch je u St. Moritzu upisala tek drugu ovosezonsku pobjedu nakon slalomskog trijumfa u Leviju, a treću u karijeri u spustu. "Ova mi je pobjeda bila izuzetno važna da osjetim kako mogu slaviti. U posljednjem spustu prije Olimpijskih igara odlično je biti najbolji."

"Nakon superkombinacije sam plakala od bijesa, no to mi je pomoglo da danas pobijedim. Čitavu sezonu spust vozim u odličnoj formi, ali Lindsey je uvijek bila za nijansu bolja. Imam puno samopouzdanja i svjesna sam da ću na Olimpijskim igrama biti kandidat za više medalja", rekla je.

Treći ovosezonski podij drugim mjestom ostvarila je francuska veteranka Ingrid Jacquemod. Sa zaostatkom od 79 stotinki sekunde za Riesch najiskusnija sudionica Svjetskog kupa ostvarila je najbolji spustaški plasman u posljednjih pet godina.

"Ovo je najvjerojatnije moja najbolja sezona u brzim disciplinama. Sada želim samo uživati u prekrasnom trenutku", rekla je 31-godišnjakinja.

"Od početka sezone sam fokusirana na ono što radim, predana sam, naporno treniram, riskiram i što je najvažnije - uživam. Trenutno guštam u odličnom danu, no već ću sutra biti potpuno fokusirana na superveleslalom."

"Lindsey nije stroj", prokomentirala je na konstataciju kako Amerikanka nije uspjela upisati šestu ovosezonsku spustašku pobjedu. "Pet je utrka dobila nadmoćno, no današnja Marijina pobjeda motivira nas i pokazuje kako nije nepobjediva."

Treće mjesto osvojila je Švicarka Fabienne Suter, sedmoplasirana u poretku Svjetskoga kupa. Prošloga je tjedna 25-godišnja najveća švicarska ženska olimpijska nada stala na podij u superveleslalomu u Cortini, kada je bila druga.

"Nisam bila u potpunosti zadovoljna svojim nastupom, no sretna sam što je ipak bilo dovoljno za plasman na pobjedničko postolje."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!