Rukomet

Šola: "Mađarska želja i hrvatsko iskustvo"

Tomislav Pacak, Vedran Attias • subota, 30.01.2010.
Šola: "Mađarska želja i hrvatsko iskustvo"
Foto: Kristijan Komarica

Uoči polufinalnih utakmica u Beču, ispred HRS-a hrvatsko-mađarsku kandidaturu za Europsko prvenstvo 2014. javnosti je predstavio predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Sandi Šola...

Hrvatska i Mađarska pokušat će biti prve dvije države koje će zajednički organizirati europsko rukometno prvenstvo 2014. godine. Predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza, Sandi Šola, objasnio je zašto bi ova kombinacija trebala uspjeti: "Hrvatska i Mađarska dugo su godina dijelile državu, krunu i sve ostalo i ponosni smo što možemo zajedno organizirati ovo natjecanje. Mađarska upornost, želja i naše iskustvo su dobitna kombinacija. Sigurni smo da možemo dobiti ovo natjecanje i uvjereni smo da se Europsko prvenstvo neće igrati u Danskoj."

Predsjednik našeg saveza nastavio je s lijepim riječima: "Jako smo sretni što smo dobili priliku prezentirati našu kandidaturu i za to se zahvaljujemo Austrijskom rukometnom savezu. Što se tiče prvenstva, mi smo već spremni. Napravili smo nekoliko sastanaka, sve riješili i - sve je spremno."

Osim Zagreba, prvenstvo će se igrati u još tri hrvatska grada, ali još se ne zna gdje: "Ne još. Otvorili smo natječaj i prijavilo ih se više gradova nego što nam je potrebno pa trenutno istražujemo koje dvorane zadovoljavaju uvjete EHF-a."

S mađarske strane na konferenciji za novinare bio je Laszlo Sinka, tajnik Mađarskog rukometnog saveza: "Kao što je rekao gospodin Šola, spremni smo za organizaciju prvenstva kako bi postali prve dvije države koje će zajednički organizirati europsko prvenstvo." Što se tiče utakmica, nije još sve određeno, no jasno je kako bi se finale igralo u Zagrebu: "U Zagrebu je velika dvorana i logično je da tamo bude finale dok je dvorana u Budimpešti ipak manja", poručio je Sinka.

Iako će se odluka o domaćinu donositi na kongresu u Danskoj u rujnu ove godine, iz oba saveza smatraju kako to neće biti danska prednost: "Dapače, pobjeda u gostima je uvijek vrednija", rekao je u šali predsjednik Šola, a mađarski tajnik je nastavio: "Iako je ovo prvenstvo u Austriji, a sljedeće u Srbiji - mislim da je jeftiniji i prijevoz i smještaj za navijače i novinare nego u Skandinaviji. Dakako, nije nevažno spomenuti da je rukomet drugi sport u Mađarskoj gdje godišnje televizija prenosi oko 180 rukometnih utakmica tako da je interes zaista golem."

Dok hrvatski gradovi domaćini nisu određeni, Mađari već imaju svoje gradove: osim u Budimpešti, igralo bi se u Vespremu, gdje je napravljena nova dvorana, i Debrecenu gdje stane oko 7.500 gledatelja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!