Rukomet

Pod krinkom Mađara

Ivana Strahija • ponedjeljak, 11.01.2010.
Pod krinkom Mađara

Hrvatski rukometni savez se kandidirao za domaćinstvo Europskog prvenstva 2014. godine, a kandidatura je prijavljena s Mađarskom kao zemljom sudomaćinom.

Osim što je rukometna velesila u smislu osvajanja medalja na parketu, Hrvatska je velesila u rukometnom pogledu i u smislu organizacije natjecanja. Kod nas se svi dobro provedu, nema problema sa smještajem, prekratkih kreveta, loše hrane ili huligana. Ne čudi stoga što je našu malu zemlju već tri puta dopalo organiziranje velikih događaja, Europskog prvenstva 2000., Svjetskog prvenstva za žene 2003. i Svjetskog prvenstva 2009. godine.

To je ujedno i "problem", jer se Hrvatska ne može tako skoro nadati opet domaćinstvu velike rukometne smotre, jednostavno ne bi bilo fer prema ostalim zemljama koje se natječu. U Hrvatskom rukometnom savezu pokušali su tome doskočiti na taj način da se udruže s Mađarima, koji do sad na svome tlu nisu imali ni svjetsko ni europsko prvenstvo, iako su njihovi redoviti sudionici.

"Šansa da nam se samima dodijeli organizacija europske smotre 2014. godine je jako mala, pa smo se odlučili na ovakav potez. Mađari nisu imali dvoranu od 15 tisuća mjesta, pa je njima to odgovaralo. Mislim da je šansa sada zbilja pola-pola", kazao je Zoran Gobac, potpredsjednik Hrvatskog rukometnog saveza.

Protukandidat hrvatsko-mađarskoj kandidaturi je Danska, a odluka o domaćinstvu bit će donijeta na kongresu EHF-a u listopadu ove godine u Kopenhagenu. HRS je u međuvremenu predstavio i mogući logotip prvenstva starog kontineta 2014. godine, čiji je autor Jozo Čabraja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Rukomet
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • đomla12.01.2010. u 09:37
    Super za kandidaturu, a sad: ako prođe,prođe-bilo bi fenomenalno opet ugostiti EP na domaćem tlu. Nego-ovaj mogući logo jako lijepo izgleda: jednostavan, a opet sadrži sve što simbolizira zajedničku kandidaturu.
    đomla