Ostali sportovi

Uz Blanku i Šimić, u Splitu i Školina i Beitia

Maja Giljanović • utorak, 16.02.2010.
Uz Blanku i Šimić, u Splitu i Školina i Beitia
Foto: Bruno Karadža

Organizatori Međunarodnog skakačkog mitinga Slobodne Dalmacije šest su dana uoči četvrtog izdanja mitinga potpisali sponzorske ugovore i najavili sudionice koje će se uz Blanku Vlašić predstaviti Splićanima u Spaladium Areni 21. veljače.

Četvrto izdanje Međunarodnog skakačkog mitinga Slobodne Dalmacije u Spaladium će se Areni održati 21. veljače (18 sati), a šest dana uoči potpisani su sponzorski ugovori i predstavljen je popis sudionica mitinga.

Izdavačka kuća Profil i tvrtka Meggle prepoznali su medijski potencijal mitinga i pružili potporu organizatorima, a predsjednik ASK-a i šef organizacijskog odbora mitinga Ivan Veštić je objavio popis 12 natjecateljica.

Vezane vijesti

Prva zvijezda mitinga je svjetska prvakinja u Berlinu lani i svjetska dvoranska prvakinja u Valenciji 2008. Blanka Vlašić, a vlasnici trećeg najboljeg skoka u dvorani svih vremena (Blanka i Štefka Kostadinova preskočile su 206 cm, Blanka u Arnstadtu 6. veljače) sekundiraju prošle godine Top 10 juniorka svijeta Ana Šimić, Svetlana Školina, Ruth Beitia, Antonietta Di Martino, Emma Green, Barbora Lalakova, Kamila Stepanjuk, Ebba Jungmark, Oldriška Marešova, Vikki Hubbard i prva pobjednica mitinga Venelina Veneva.

Europska dvoranska prvakinja Ariane Friedrich u Split ne dolazi. Organizatori su je pozvali, ali ni od Njemice ni od njenih menadžera nisu dobili povratnu informaciju.

Blanka je prošle godine rekord mitinga poboljšala na 2,02 m - 2007. Veneva je pobijedila s 2,00 m, Blanka 2008. s 2,01 m - pokušala je i tri puta na 2,06 m, a slavila je ispred Viktorije Kljugine i Školine (obje 1,93 m).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!