Zimski sportovi

"Boli me, no dajem maksimum"

Antonija Pavlić • petak, 19.02.2010.
"Boli me, no dajem maksimum"
Foto: Dejan Popek

Lindsey Vonn bila je tek nekoliko metara udaljena od osvajanja drugog odličja u isto toliko olimpijskih utrka u Vancouveru. No klasična joj je skijaška pogreška, haklanje vrata, ponovno uzela sve, pobjednicom proglasivši njenu najbolju prijateljicu, Njemicu Mariju Riesch, te omogućivši nove medalje Juliji Mancuso i Anji Paerson...

Najbolja skijašica svijeta Lindsey Vonn nastavlja voditi internu borbu sa slalomskim štapovima. Amerikanka je gotovo potpuno nedodirljiva u brzim disciplinama, no tehničke joj utrke, a posebice slalom, u posljednje vrijeme zadaju mnogo problema.

Iznimka nisu bile niti ZOI u Vancouveru i druga alpska disciplina za skijašice, superkombinacija. Vonn je ponovno najbolje odradila spustašku vožnju, no u slalomu je haklala vrata, te ostala bez skije i - medalje. Jer, s vožnjom kakvu je prezentirala vrlo bi vjerojatno na koncu doskijala do srebra.

Vezane vijesti

"Eto, konačno sam ponovno prezentirala svoje slalomske mogućnosti", smijala se poslije utrke uvijek vedra i nasmiješena Amerikanka. "Bila sam nervozna prije starta znajući da ću morati skijati na sve ili ništa. Dala sam maksimum, ali ovoga puta nije završilo dobro."

Natučena joj potkoljenica u spustu nije predstavljala previše problema, no situacija je u slalomu, očekivano, potpuno drukčija.

"Boli me. Jedno je s takvom ozljedom voziti spust, a nešto sasvim drugo kombinaciju, odnosno slalom. Ne mogu reći da sam dobro, no borim se i to je trenutačno jedino što mogu činiti. Nastavit ću s terapijama i pokušati se što bolje odmoriti za daljnje utrke", otkrila je.

Premda je slavila u spustaškoj vožnji superkombinacije, nije bila potpuno zadovoljna neuspjehom prikupljanja veće prednosti pred najvećom suparnicom Marijom Riesch. No znala je što hoće - napadala je novo zlato.

"Nije ovo Svjetski kup, u kojem se borim za Veliki globus i cilj mi je sakupiti što više bodova. Dan ranije osvojila sam spustaško zlato i u superkombinaciji nisam ciljala ni na što lošije. Dala sam sve od sebe, no ponovno nisam imala sreće. Haklala sam kolac, to se u slalomu često događa", zaključila je te krenula na zasluženi predah.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!