Košarka

Zagreb preokrenuo za četvrtfinale

Branimir Korać • utorak, 09.03.2010.
Zagreb preokrenuo za četvrtfinale
Foto: Kristijan Komarica

Košarkaši Zagreba plasirali su se u četvrtfinale Eurochallenge kupa. U dramatičnom susretu posljednjeg kola u Trnskom su svladali njemački Artland 69:67 te prošli dalje gdje će igrati protiv ruskog predstavnika Krasnjie Krilja iz Samare...

Ono što se činilo prije dva kola teško dohvatno s obzirom na raspored i zdravstvenu situaciju u klubu, košarkaši Zagreba su ostvarili. U posljednja dva kola upisali su velike pobjede u gostima kod FMP-a i doma protiv Artlanda i to je bilo dovoljno za prolazak u četvrtfinale i to s prve pozicije u skupini što za protivnika donosi ruskog predstavnika Samaru, a ne Nijemce Göttingen.

U Zagrebu je situacija bila jasna. Pobjednik dvoboja Zagreb - Artland prolazi dalje, poraženi ispada uz malu nadu kako će otpisani Liege u gostima svladati FMP što se naravno nije dogodilo. Kako je bila izvjesna pobjeda FMP-a od ranije faze utakmice, u Zagrebu se igralo na sve ili ništa.

Vezane vijesti

Gosti su puno bolje otvorili utakmicu i rano poveli s 10:2 što je trenera Bajramovića natjeralo da pozove minutu odmora nakon čega domaćin počinje igrati bolje. Mašić je bio taj koji je pokrenuo Zagreb i vratio ga u utakmicu.

U drugoj četvrtini Artland je ponovno dobro startao i stigao nakon nesportske pogreške Mašića do 27:20, ali ponovno je Zagreb dobro odgovorio i na poluvrijeme otišao s malom prednosti 34:32.

U drugom poluvremenu igralo se dosta izjednačeno, a svaka momčad imala je svoju fazu dobre igre. Dobro su krenuli domaćini koji su brzo otišli na plus šest, no gosti su uzvratili na startu posljednje četvrtine tricaškom serijom Peavyja (dvije trice) i Campbella (dvije trice) čime su pobjegli na visokih 61:54.

U tim trenucima činilo se kako će Zagreb vrlo teško do prolaza, posebno nakon što je Žorić napravio nesportsku nad Fennu, a ovaj dobio dodatno slobodno bacanje uz ubačaj te loptu sa strane. Srećom, kod 65:59 Nijemci to nisu znali iskoristiti i Zagreb je to vrlo brzo kaznio.

Kruno Simon do dvije minute prije kraja ubacio je samo šest poena, a onda veže dvije trice i poravnava na 65:65. Campbell je pokušao vratiti prednost gostima, ali trica mu nije ušla, no zato je Baraću za vodstvo Zagreba 68:65.

Osam sekundi prije kraja susreta Price je ubacio dva slobodna bacanja, no samo za smanjenje na 68:67, brzo su Nijemci napravili prekršaj nad Simonu koji ubacuje prvo bacanje, promašuje drugo, ali vremena za goste više nije bilo.

U pobjedničkom sastavu Luka Žorić je ubacio 18 poena uz deset skokova, a 15 poena je dodao Andrej Štimac. Kod Artlanda Folarin Campbell je ubacio 16 poena uz pet skokova, a Darren Fenn je dodao 15 poena i osam skokova.

Eurochallenge, skupina J

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

FMP81:55Belgacom Liege
Zagreb69:67Artland Dragons
1Zagreb 42-2
2FMP 42+19
3Artland Dragons 33+18
4Belgacom Liege 15-35

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Eurochallenge, skupina J

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

FMP81:55Belgacom Liege
Zagreb69:67Artland Dragons
1Zagreb 42-2
2FMP 42+19
3Artland Dragons 33+18
4Belgacom Liege 15-35

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.03.2010. u 20:42
    Svaka cast...
    Obrisan korisnik
  • jugoplastika09.03.2010. u 20:37
    bravo. baš mi je drago
    jugoplastika