Zimski sportovi

Riesch još jednom zaustavila Vonn

Antonija Pavlić • srijeda, 10.03.2010.
Riesch još jednom zaustavila Vonn
Foto: EPA

Maria Riesch iskoristila je prednost domaćeg terena pobijedivši u spustu u Garmisch-Partenkirchenu i smanjivši zaostatak Svjetskome kupu, prije posljednje tri utrke, na 225 bodova. Drugoplasirana je ostala njena najveća konkurentica i vladarica spusta Lindsey Vonn, a postolje je upotpunila Anja Pärson...

Maria Riesch po drugi je puta u sezoni pobijedila Lindsey Vonn u disciplini kojom Amerikanka gotovo potpuno dominira u posljednje tri sezone. Najuspješnija olimpijka iz Vancouvera tako je ponešto smanjila zaostatak u ukupnom poretku Svjetskoga kupa - razmak između dvije vodeće skijašice svijeta prije tri posljednje utrke iznosi i dalje velikih 225 bodova.

Vonn je u sedam dosadašnjih spustaških utrka održanih ove sezone čak šest puta slavila, a jedini joj je trijumf "ukrala" upravo Riesch u francuskom Val d'Isereu. Sada ju je ponovno dočekala na svojoj stazi, u Garmisch-Partenkirchenu, i nadmašila ju za 48 stotinki sekunde. Mali je kristalni globus Vonn već ranije pospremila na sigurno, u svoju vitrinu, dok su i Riesch i Pärson samo potvrdile drugo, odnosno treće mjesto u tom poretku.

Vezane vijesti

Pobjedničko je postolje u Garmischu popunila Šveđanka Anja Pärson, uz ostale prvoplasirane potvrdivši kako je Head napravio daleko najbolji materijal za spustaške utrke ove sezone. Na korak do postolja ostala je Švicarka Nadja Kamer, a blizu je bila i Julia Mancuso.

Plasman u najboljih 15, koje na završnici osvajaju bodove, ostvarile su još i Johanna Schnarf, Fabienne Suter, Nadia Styger, Daniela Merighetti, Aurelie Revillet, Ingrid Jacquemod, Tina Maze, Gina Stechert, Dominque Gisin i Andrea Fischbacher.

Garmisch-Partenkirchen, spust:
1. Maria Riesch (Njemačka, HEAD) 1:34.82
2. Lindsey Vonn (SAD, HEAD) +0.48
3. Anja Paerson (Švedska, HEAD) +1.13
4. Nadja Kamer (Švicarska, VOELKL) +1.22
5. Julia Mancuso (SAD, ROSSIGNOL) +1.31
6. Johanna Schnarf (Italija, VOELKL) +1.35
7. Fabienne Suter (Švicarska, STOECKLI) +1.40
7. Nadia Styger (Švicarska, VOELKL) +1.40
9. Daniela Merighetti (Italija, SALOMON) +1.56
10. Aurelie Revillet (Francuska, SALOMON) +1.59

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!