Zimski sportovi

"Više ne vjerujem u Veliki globus"

Antonija Pavlić • srijeda, 10.03.2010.
"Više ne vjerujem u Veliki globus"
Foto: EPA

Lindsey Vonn i Maria Riesch nastavit će borbu za ukupnu pobjednicu ovosezonskog Svjetskoga kupa u narednim utrkama na završnici u Garmisch-Partenkirchenu. Moglo se sve okončati već u prvom ogledavanju snaga u spustu, no Maria Riesch je ponovno iznenadila najbolju prijateljicu i po drugi joj puta u sezoni oduzela trijumf...

Lindsey Vonn ipak nije uspjela fantastičnu spustašku sezonu, u Garmisch-Partenkirchenu okruniti pobjedom. U tome ju je na maestralan način spriječila najbolja prijateljica Maria Riesch, održavši barem nakratko na životu snove u osvajanje Velikog kristalnog globusa. Ipak, sama Maria u podizanje trofeja namijenjenog najsvestranijog skijašici svijeta više - ne vjeruje.

"Mislim da ne mogu nadoknaditi više od 200 bodova. Naravno da bih voljela osvojiti Veliki kristalni globus, za to sam se uostalom i borila tokom cijele sezone. Ovoga mi je tjedna prioritet zadržati slalomski trofej", kazala je Njemica.

JEDINA POBIJEDILA VONN

Vezane vijesti

Maria Riesch jedina je ove sezone u spustu pobijedila Lindsey Vonn - i to dva puta. "Imala sam veoma dobru spustašku sezonu, no do Garmischa sam ostvarila tek jednu pobjedu - Lindsey je uvijek iznašla načina kako da bude ispred. U većini se utrka činilo kako ju nitko ne može pobijediti i zbog toga sam sretna što je meni to uspjelo."

"Ne mogu prigovarati na dosege u sezoni. Bilo je lijepo odnijeti spustašku pobjedu pred domaćim navijačima, a i cilj sam ostvarila osvojivši dvije zlatne medalje u Vancouveru. Naravno da nikada nije lako skijati pred svojom publikom i nositi se s ogromnim očekivanjima, no moram priznati kako nisam bila previše nervozna."

Vodeća skijašica Svjetskoga kupa nije pak navikla u utrkama spusta čestitati boljoj. Ove je sezone tek dva puta morala stisnuti ruku Mariji Riesch - zbilo se to u St. Moritzu i sada u Garmischu. "Drago mi je što je Maria pobijedila. Napravila sam neke pogreške koje su me stajale pobjede, a usto nisam vozila idealnom linijom, kako sam željela."

S 225 bodova prednosti prije posljednje tri utrke gotovo je osigurala treći Veliki kristalni globus u nizu. "Nisam još osigurala Veliki globus; Maria me vjerojatno ne može dostići, no nikad ne reci nikad."

Već i prije dolaska na završnicu u vitrine je pospremila titulu najbolje spustašice sezone, treći puta za redom. "Prekrasno je treću godinu u nizu kući ponijeti spustaški Mali kristalni globus. No sada sam ipak potpuno koncentrirana na ono što više želim - Veliki globus. Ništa još nije gotovo."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!