Zimski sportovi

Ivica senzacionalno na postolju!

Antonija Pavlić • četvrtak, 11.03.2010.
Ivica senzacionalno na postolju!
Foto: Bojan Koprivica

U Bormiju 2008. godine Ivica Kostelić doskijao je do najboljeg superveleslalomskog rezultata u karijeri u Svjetskome kupu - osmog mjesta. Najsvestraniji skijaš današnjice dvije je godine kasnije konačno došao i do pobjedničkog postolja, senzacionalno osvojivši drugu poziciju u Garmisch-Partenkirchenu! Brži od njega bio je jedino Erik Guay, koji je se sa 100 bodova i zahvaljujući slabom nastupu Michaela Walchhofera promovirao u osvajača Malog kristalnog globusa...

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić i u superveleslalomskoj je utrci u Garmisch-Partenkirchenu pokazao kako je na završnicu Svjetskoga kupa prenio fantastičnu, briljantnu formu s Olimpijskih igara u Vancouveru.

U srijedu je na stazi Kandahar 2, naime, ostvario treći najbolji spustaški rezultat u karijeri u Svjetskome kupu, te je za pobjednikom akumulirao najmanji zaostatak ikada; danas se pak može pohvaliti daleko najboljim superveleslalomskim rezultatom u karijeri u sklopu natjecanja najboljih skijaša svijeta - pobjedničkim postoljem!

Vezane vijesti

Brži od Ivice bio je jedino Kanađanin Erik Guay, koji je potvrdio odličnu formu poslije Olimpijskih igara i iskoristio slabu vožnju Austrijanca Michaela Walchhofera (15. mjesto), da u vitrine pospremi Mali kristalni globus. Treće mjesto na postolju pripalo je Akselu Lundu Svindalu.

Treću je poziciju s 63 stotinke zaostatka uzeo Norvežanin Aksel Lund Svindal, a korak do novog postolja, nakon drugog mjesta u Kvitfjellu prošloga tjedna, ostao je Austrijanac Georg Streitberger.

Šesto je mjesto osvojio Benjamin Raich, te tako ponešto umanjio zaostatak u vrhu poretka Svjetskoga kupa prije posljednje dvije utrke - veleslaloma i slaloma. Carlo Janka danas je upisao 11. vrijeme i pred jedinom preostalom austrijskom nadom, u cijeloj ovoj sezoni, drži 38 bodova prednosti.

Valja spomenuti na koncu kako se od profesionalne karijere poslije 16 sezona u društvu najboljih skijaša svijeta oprostio veliki lihtenštajnski skijaš Marco Buechel. 38-godišnji se veteran niz stazu spustio rekreativno, u sakou i kratkim hlačama, zaključivši tako na osebujan način jednu prelijepu, posebnu karijeru.

Garmisch-Partenkirchen, superveleslalom:
1. Erik Guay (Kanda, ATOMIC) 1:26.36
2. Ivica Kostelić (Hrvatska, FISCHER) +0.39
3. Aksel Lund Svindal (Norveška, ATOMIC) +0.63
4. Hannes Reichelt (Austrija, SALOMON) +0.88
5. Georg Streitberger (Austrija, FISCHER) +1.12
6. Benjamin Raich (Austrija, ATOMIC) +1.13
7. Didier Defago (Švicarska, ROSSIGNOL) +1.20
8. Mario Scheiber (Austrija, ATOMIC) +1.31
9. Didier Cuche (Švicarska, HEAD) +1.23
10. Patrick Staudacher (Italija, HEAD) +1.32

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.03.2010. u 17:50
    samo mu jos svjetski kup fali... potajno se nadamo da bi sljedeca sezona mogla bit njegova!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.03.2010. u 16:27
    Tako je!! Samo da ga ozljede ne sprijece i sljedece sezone,sa 3 olimpijske medalje,naslovom svjetskog prvaka,golemim iskustvom,mirno i sigurno do velikog kristalnog globusa!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.03.2010. u 13:07
    Sjajno! Nadam se da ce ga zaobici ozljede, sa ovakvom formom i svim iskustvom koje je skupio tokom svoje sjajne karijere, slijedece godine vjerujem moze i osvojiti veliki kristalni globus.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.03.2010. u 13:04
    bravo!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.03.2010. u 12:55
    TO IVICA PONOSIMO SE S TOBOM HVALA TI
    Obrisan korisnik