Zimski sportovi

Kostelić: "Cilj je biti peti"

Tomislav Pacak • četvrtak, 11.03.2010.
Kostelić: "Cilj je biti peti"
Foto: Dejan Popek

Na krilima odličnog olimpijskog nastupa, Ivica Kostelić nastavio je sa sjajnim rezultatima i u Garmischu gdje se odvija završnica Svjetskog kupa...

Vjerojatno već sada najbolji hrvatski sportaš u 2010. godini osvojio je drugo mjesto na posljednjem superveleslalomu sezonu, što mu je uvjerljivo najbolji rezultat karijere u toj disciplini.

Ivica je gledao u leđa tek Eriku Guayu koji je tom pobjedom osvojio i Mali kristalni globus u drugoj najbržoj disciplini.

Vezane vijesti

Ne čudi, stoga, Ivičino oduševljenje, ali i iznenađenje nastupom: "Nisam ovo očekivao, jako sam uzbuđen. Imao sam osjećaj da dobro vozim, ali ne baš da letim."

Pomogao je, čini se, nedostatak pritiska nakon sjajnih ZOI: "To mi je sigurno pomoglo ovdje. Bilo mi je bitno da budem među 10, na kraju je ispalo i puno bolje - u veleslalomu se držim istog cilja."

Kostelić je u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa sada peti, a cilj mu je zadržati tu poziciju: "Imam dobre izglede da ostanem peti, što bi bio sjajan rezultat s obzirom na ozljedu leđa i operaciju koljena zbog čega sam propuštao utrke."

Na vrhu, pak, veliki boj biju Carlo Janka i Benjamin Raich - Austrijanac zaostaje 38 bodova, a pred skijašima su tehničke discipline...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.03.2010. u 13:00
    Obitelj Kostelić, ponos nacije! Svaka čast Ivice!
    Obrisan korisnik