Zimski sportovi

Iznenađenja u Garmischu, Ivica neprepoznatljiv

Antonija Pavlić • subota, 13.03.2010.
Iznenađenja u Garmischu, Ivica neprepoznatljiv
Foto: EPA

Posljednja utrka skijaške sezone 2009./2010. sprema se dobiti nepredviđen epilog. Prva četiri mjesta zauzeli su, naime, skijaši iz druge jakosne skupine, s malim izuzetkom možda tek prvoplasiranog Manfreda Prangera, dok su se oni najbolji smjestili u razmaku od pete do desete pozicije. Ivica Kostelić bio je neočekivao neprepoznatljiv, s obzirom na raspoloženje i skijanje koje je prezentirao ovoga tjedna, i zauzeo je tek 19. poziciju...

Ludu prvu vožnju kreirali su najbolji svjetski slalomaši u Garmisch-Partenkirhenu. Razočarali su skijaši iz prve jakosne skupine, na čelu kojih i Ivica Kostelić, dopustivši da kvartet "iz sjene" dođe do najboljih pozicija prije posljednjeg ovosezonskog obračuna najboljih skijaša svijeta.

Austrijanac Manfred Pranger doskijao je do prvog mjesta, stazu Gudiberg, smještenu neposredno uz olimpijsku skakaonicu, odvozivši u vremenu 49.85. Kanađanin Julien Cosineau u bitku za prvo pobjedničko postolje u karijeri krenut će s devet stotinki zaostatka za Prangerom, dok će s trećeg mjesta vrebati Švicarac Andre Myhrer.

Vezane vijesti

Četvrto je mjesto pripalo još jednom kanadskom skijašu Michaelu Janyku (+0.49), a iza njega pozicionirao se prvi skijaš iz vodeće jakosne skupine - Nijemac Felix Neureuther (+0.65).

Borba za Mali kristalni globus odvijat će se između Reinfrieda Herbsta i Juliena Lizerouxa. Potonji je Francuz uspio osvojiti tek deveto mjesto, prestigavši Herbsta za cigle dvije stotinke sekunde, čime se nije previše približio prestizanju Austrijanca na vrhu poretka slalomaša.

Slab je bio i Ivica Kostelić, koji je dugo držao posljednje mjesto sa zaostatkom od 1.87, prije no što ga je na toj poziciji zamijenio Šveđanin Axel Baeck. Uistinu se ne sjećamo kada je Profesor bio ovako loš u slalomskoj vožnji, na koncu zauzevši 19. mjesto!

Odustajanje su u prvoj vožnji upisali olimpijski pobjednik iz Whistlera Giuliano Razzoli, Švicarac Marc Gini, te Naoki Yuasa.

Garmisch-Partenkirchen, slalom:
1. Manfred Pranger (Austrija, VOELKL) 49.85
2. Julien Cosineau (Kanada, FISCHER) +0.09
3. Andre Myhrer (Švedska, NORDICA) +0.23
4. Michael Janyk (Kanada, ROSSIGNOL +0.49
5. Felix Neureuther (Njemačka, ATOMIC) +0.65
6. Benjamin Raich (Austrija, ATOMIC) +0.82
7. Manfred Moelgg (Italija, FISCHER) +0.91
8. Silvan Zurbriggen (Švicarska, HEAD) +1.00
9. Julien Lizeroux (Francuska, DYNASTAR) +1.05
10. Reinfried Herbst (Austrija, BLIZZARD) +1.76
...
19. Ivica Kostelić (Hrvatska, FISCHER) +1.87

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.03.2010. u 12:27
    Umoran je čovjek, jedini vozi sve utrke u Garmischu, daj ga pustite na miru. Dovoljno je napravio ove sezone i treba mu čestitati.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.03.2010. u 12:12
    a koji je ovaj ´16.-ica´promasi prva vrata haha kralj!ovo jos nisan vidija
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.03.2010. u 10:50
    Možda je, za promjenu, nešto sinoć bacio pod jajčeka pa nije mogao od šoka...
    Obrisan korisnik
  • Weasley13.03.2010. u 10:35
    ja sam gledao utrku i nisam mogao vjerovati da je to naš ivica...što se tiče slaloma još ga nisam vidio u tako lošem izdanju
    Weasley