Rukomet

Rukometašice osigurale EP

Mislav Sajko • subota, 03.04.2010.
Rukometašice osigurale EP
Foto: Davor Sajko

U Čakovcu su rukometašice pod vodstvom Zdravka Zovka ponovile uspjeh od prije nekoliko dana te u četvrtom kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo savladale Makedonke. Ovom pobjedom osigurale su plasman na smotru koja će se ove godine održati u Norveškoj i Danskoj...

U dvorani Graditeljske škole pred 1.200 gledatelja početak naših rukometašica bio je furiozan, što je bilo ključno za konačan rezultat, a krajem prvog dijela Hrvatska je već imala vodstvo od osam razlike. Sve to zahvaljujući čvrstoj obrani s nekoliko isključenja Makedonki te raspoloženom Jelenom Grubušić (11 obrana) koja se početkom drugog poluvremena upisala i u strijelce.

Odlične su bile Andrea Penezić i Nikica Pusić s pet, odnosno četiri postignuta pogotka što je bilo ključno za odlično prvo poluvrijeme. S makedonske strane najviše se istakla tamnoputa Alegra Loki s pet pogodaka.

Vezane vijesti

U drugom poluvremenu krenulo se agresivno s obje strane. Makedonke su zaigrale bolje, ali nedovoljno da prednost Hrvatica spuste ispod šest razlike. Nakon uvodne serije gošći, na scenu stupa Maja Kožnjak koja s tri uzastopna pogotka, uz dva Peraicina, odvodi Hrvatsku na nedostižnih +11 razlike.

U tih uvodnih 20 minuta uz Peraicu i Maju Kožnjak istakle su se Kristina Franić i Nikica Pušić. Raspoložene igračice iz drugog plana iskoristile su priliku za dokazivanje i u posljednjih pet minuta su naše cure dodatno stisnule i otišle na velikih 13 razlike za konačnih 36:23.

Iako je Zdravko Zovko u drugom poluvremenu u igru ubacio drugu momčad, priliku za dokazivanje igračice iz drugog plana nisu propustile i nakon odličnog prvog poluvremena u drugom je nastavljena jednako dobra igra. Ovom pobjedom naše su rukometašice prve od svih reprezentacija osigurale plasman na EP u Norveškoj i Danskoj koje je na rasporedu krajem ove godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!