Rukomet

Zovko: "Možemo do kraja na EP"

Mislav Sajko • nedjelja, 04.04.2010.
Zovko: "Možemo do kraja na EP"
Foto: Davor Sajko

Nakon što je Hrvatska osigurala put za Skandinaviju, na konferenciji za novinare svoja su zanimljiva viđenja iznijeli izbornici i igračice...

Gostujući izbornik Josif Petković nije bio pretjerano razočaran, čak štoviše, unatoč visokom porazu, bio je zadovoljan. "Nema veze zbog poraza, to sam očekivao jer nisam mogao računati na ključne igračice, a zadovoljan sam iz razloga što sam dobio jednu Loki i jednu Kresoju. Želio bi čestitati kolegi Zovku i iako u ovom trenutku nismo ravnopravna ekipa to ne umanjuje kvalitetu Hrvatske. Nadam se da ovakva Hrvatska može do medalje, Zovku treba mir pri obavljanju svog posla i sve će se poklopit na EP-u."

Uz gostujućeg izbornika je bila i Dragica Kresoja koja je samo pohvalila Hrvatsku te se osvrnula na daljnji tijek kvalifikacija. "Bili smo jako oslabljeni tijekom ovih kvalifikacija, a pogotovo protiv jedne ovakve Hrvatske, te želim sve najbolje Hrvatskoj na EP-u. Još se nadam da ćemo protiv Litve i Nizozemske biti zdrave pa da se i mi kvalificiramo na Europsko prvenstvo."

Vezane vijesti

Najpričljiviji je, s razlogom, bio naš izbornik, Zdravko Zovko koji je uz čestitke, zaželio više motivacije u sljedećim utakmicama, iako su Hrvatice matematički osigurale EP. "Želio bi se zahvaliti kolegi na čestitkama te bih čestitao Makedoniji na fer i korektnoj utakmici. Znali smo da su Makedonke oslabljene i to smo znali maksimalno iskoristiti kako bi se kvalificirali na EP. Ova ekipa mora još rasti kroz kvalifikacije te izboriti EP bez izgubljenog boda. Ući ćemo u sljedeće utakmice maksimalno motivirani da ne izgubimo bod i da s velikim samopouzdanjem odemo na EP. Želio bi čestitati svojim djevojkama na ovom velikom rezultatu i nadam se da možemo i do kraja na EP-u."

Priliku da se osvrne na utakmicu je imala i prva vratarka koja se također upisala u listu strijelaca, Jelena Grubišić: "Željela bi kao i izbornik čestitati Makedoniji, a to što sam zabila, to je bio dogovor na poluvremenu. Dogovorili smo se da cure zaigraju čvršće obranu te da lopta ide do mene pa da pokušam zabit što i jesam. Čestitam curama na odlično odigranoj obrani, sve je dobro završilo."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!