Ostali sportovi

Isinbajeva kreativno pauzira

Maja Giljanović • subota, 10.04.2010.
Isinbajeva kreativno pauzira
Foto: EPA

Dvostruka olimpijska pobjednica i svjetska rekorderka u skoku s motkom i na otvorenom i u dvorani Jelena Isinbajeva se odlučila uzeti odmoriti od atletike. Odluka 27-godišnjakinje ne čudi nakon debakla na Svjetskom prvenstvu u Berlinu u kolovozu i samo četvrtog mjesta na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Dohi prošli mjesec.

Olimpijska pobjednica u skoku s motkom u Ateni 2004. i Pekingu 2008., svjetska prvakinja u Helsinkiju 2005. i Osaki 2007., svjetska dvoranska prvakinja u Budimpešti 2004., Moskvi 2006. i Valenciji 2008., europska prvakinja u Göteborgu 2006. te europska dvoranska prvakinja u Madridu 2005. Jelena Isinbajeva od Berlina prošlog ljeta proživljava najturbulentnije razdoblje u karijeri.

27-godišnjakinja koja je 2005. postala prva motkašica u povijesti iznad pet metara (5,00 m) i tijekom godina je svjetski rekord, što na otvorenom, što u dvorani, rušila ukupno 27 puta - posljednji vani u Zürichu prošlo ljeto (5,06 m) i posljednji u dvorani u Donjecku lani u veljači (5,00 m) - doživjela je debakl na Svjetskom prvenstvu u Berlinu i u finalu tri puta rušila letvicu, a da prethodno nije preskočila nijednu visinu.

Šok iz Berlina neusporediv je sa Svjetskim dvoranskim prvenstvom u Dohi u ožujku, ali Isinbajeva je i u Kataru ostala kratkih rukava i morala se zadovoljiti četvrtim mjestom.

Ruska superzvijezda u kratko je vrijeme progutala dvije gorke pilule i danas objavila: "Protekla tri tjedna temeljito sam se preispitala i spoznala da mi je pauza neophodna. Ne znam koliko ću dugo izbivati, odlučit ću u hodu, ali i u ovom trenutku mogu reći da ne isključujem mogućnost nastupa na Europskom prvenstvu".

Smotra najboljih europskih atletičara u Barceloni je od 27. srpnja do 1. kolovoza.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!