Košarka

Vujošević: "Očekujem Cibonu"

Ivor Krapac • petak, 23.04.2010.
Vujošević: "Očekujem Cibonu"
Foto: Kristijan Komarica

Duško Vujošević bio je relativno zadovoljan obavljenim u polufinalu NLB lige protiv Hemofarma. Pobjeda je najvažnija i nju Partizan ima, no trener Beograđana osvrnuo se i na stvari koje nisu bile dobre - i potom kratko najavio finale u kojem će, vjeruje, igrati protiv Cibone...

Uz priznanje protivniku koji je još jednom pokazao koliko može biti neugodan Partizanu, Duško Vujošević se nakon 72:67 za njegovu momčad u prvom polufinalu NLB lige pozabavio i onime što kod Beograđana nije bilo tako dobro - no, i s time su pronašli put do pobjede u susretu u kojem su nosili ulogu (i teret) favorita.

"Čestitam Hemofarmu na vrlo dobroj utakmici, imaju atletske sposobnosti, visinu, snagu, brzinu. Na početku nismo dobro reagirali s preuzimanjem u obrani, ali neke stvari pokazale su i njihovu kvalitetu - kada visoki centar poput Marjanovića istrči kontru to demonstrira fizičko stanje ekipe".

"Jako slabo smo šutirali slobodna i to nam je bio velik problem, a nije nas išla ni trica, imali smo dosta otvorenih šuteva za tri poena koji nisu ušli. Iz toga je i proizašao naš napadački skok za koji centri zaslužuju čestitke, ali to je bilo uglavnom zbog tih promašaja naših šutera", dodao je Vujošević.

"Uvjeren sam da ćemo u finalu igrati protiv Cibone koja je domaćin, morat ćemo se maksimalno pripremiti za taj susret", kratko je najavio Partizanov trener ono što slijedi u nedjelju.

Slavko Vraneš kazao je da nije bio u pravom izdanju zbog ozljede zbog koje je prošlih dana malo trenirao, no pomogao je koliko je mogao: "Bila je to teška utakmica, u početku se nitko nije uspio odvojiti s velikom razlikom. Što se naše igre tiče, uložili smo veliku energiju i uspjeli zadržati pozitivan rezultat do samog kraja".

Hemofarmov trener Željko Lukajić nije rekao puno: "Bilo je objektivnih razloga što našu volju za pobjedom nismo uspjeli pokazati na vidljiviji način, u pripremu za ovu utakmicu pratile su nas ozljede, tako nam je bilo teško ući u ritam. Neke stvari ne smiješ dozvoliti Partizanu, pokopalo nas je njihovih 19 skokova u napadu, a nedostajalo nam je i tečnosti u napadu - znam razloge, ali ništa ne zamjeram igračima".

"Čestitam Partizanu na pobjedi, a svojim suigračima na trudu", kazao je, pak, Boban Marjanović, posebno izdvajajući drugu četvrtinu: "U njoj nismo izašli iz bonusa, a primili smo najviše poena, Partizan je tada poveo i nismo ih stigli do samog kraja. Imali smo šansu na kraju, tricu Mačvana, promašili smo i to je bilo to".

NLB liga Final Four

polufinale

Partizan72:67Vršac
Cibona78:73Petrol Olimpija

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

KošarkaABA liga

NLB liga Final Four

polufinale

Partizan72:67Vršac
Cibona78:73Petrol Olimpija

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!