Košarka

Po naslov!

Vedran Babić • nedjelja, 25.04.2010.
Po naslov!
Foto: Kristijan Komarica

Stigao je i dan konačnog okršaja za naslov pobjednika NLB lige za sezonu 2009./2010. Do posljednje postaje, finala u zagrebačkoj Areni, dogurale su dvije momčadi koje su to prema prikazanoj igri tijekom cijele sezone najviše i zaslužile, Cibona i Partizan. Hrvatski prvak protiv trostrukog branitelja naslova i aktualnog sudionika Final Foura Eurolige - sve upućuje na košarkaški spektakl s nadamo se uspješnim krajem za Vukove.

Prvi naslov za Cibonu ili četvrti u nizu za Partizan? Pitanje je to na koje ćemo odgovor dobiti večeras oko 19 sati. U polufinalnim ogledima Cibona je s dosta muke apsolvirala Olimpiju, dok je Partizan s pola snage bio bolji od Hemofarma. Sada je vrijeme za konačni obračun, za posljednju utakmicu NLB sezone koja će odlučiti o pobjedniku devetog izdanja ovog regionalnog natjecanja koje je u europskim okvirima postalo vrlo značajno.

Iako Cibona igra pred domaćim navijačima moramo biti realni i priznati kako je Partizan favorit. Momčad Duška Vujoševića je ostavila iza sebe slabiji početak sezone i vratila se još jača, uigranija i spremna za velike stvari. Potvrdio je to i plasman na skorašnji Final Four Eurolige u Parizu, ali i brojne rutinirane pobjede u NLB ligi. Stari lisac Vujošević ponovno je pronašao dobitnu formulu i uspio nadoknaditi odlazak cijele prve petorke ljetos, a kako sezona odmiče, tako su njegovi igrači u sve boljoj i boljoj formi.

Ipak, u prethodna dva ovosezonska susreta Partizan je oba puta poražen od Cibone i to bi možda moglo pomoći domaćinu u psihološkoj pripremi. Tog podatka svjestan je i Vujošević. "To dovoljno govori o disciplini i upornosti koju je Perasović usadio bez obzira na teške uvjete u kojima je radio. Svakako da ćemo pokušati pobijediti, no morat ćemo šutirati puno bolje nego protiv Hemofarma."

Iz tabora Cibone, pak, također stižu riječi hvale. "Oni mogu imati loš šuterski dan, a opet da budu u utakmici i da se čini kako će svaki tren prelomiti utakmicu. Njih niti jedna momčad u Europi ne može razbiti, što je prvenstveno zasluga njihova trenera", rekao je Perasović, dodavši kako je igrati u finalu protiv najjače momčadi u NLB ligi veliki motiv.

U sezoni prepunoj financijskih problema Cibona je napravila sjajan posao. Top 16 Eurolige i finale NLB lige su rezultati koje ni Uprava ni igrači vjerojatno nisu očekivali. No, sada kada su već tu, možda čak i pred 15 tisuća svojih navijača, sigurno će dati sve od sebe ne bi li na trijumfalan način okončali regionalno natjecanje i okrenuli se obrani naslova prvaka Hrvatske. Sretno Cibosi!

NLB liga Final Four

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

NLB liga Final Four

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.04.2010. u 15:06
    danas samo hrabro,nije bitan rezultat samo da ostave srce na terenu jer su oni ove godine ostvarili i previse
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.04.2010. u 13:12
    inter? koji inter?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.04.2010. u 13:00
    inter ima i ligu prvaka..vukovi će bit svježiji par kola do kraja
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.04.2010. u 12:40
    Ajmo VUkovi, bit će teško ali ne i nemoguće!!!
    Obrisan korisnik