Tenis

"Prespavati i odlučiti ujutro"

Maja Giljanović • petak, 09.07.2010.
"Prespavati i odlučiti ujutro"
Foto: Duje Bonačić

Hrvatski izbornik Goran Prpić definitivno na teren u sutrašnjem meču parova neće poslati prijavljene Ivana Dodiga i Antonija Veića, ali koga će odabrati ostaje nepoznanica preko noći, odluku će Prpić i igrači u dogovoru donijeti ujutro.

Hrvatski izbornik Goran Prpić odustaje od prijavljenih za subotnji meč parova Ivana Dodiga i Antonija Veića, ali pitanje je koga će poslati na teren: "Čilić je bez dvojbe spreman, Ivanovo stanje je upitno. Prespavat ćemo i odluku koga ćemo nominirati donijeti ujutro. Na treningu ćemo biti pametniji, vidjeti u kakvom su stanju igrači i u dogovoru donijeti zajedničku odluku".

Prpić je objektivno priznao: "Srbi su favoriti, Zimonjić je deset godina u vrhu svjetskog tenia u konkurenciji parova, imaju još trojicu odličnih igrača i opcije su im i brojnije i kvalitetom izjednačenije nego naše. Realno mi tri boda tražimo kroz pojedinačne mečeve mada se ne odričemo ni parova. I mi ćemo probati složiti najbolju moguću momčad".

Vezane vijesti

Upitan koliki su izgledi da mu partner bude sugrađanin Dodig, najbolji se hrvatski tenisač "Marin Čilić našalio: "Nije šala, nas dvojica smo neporaženi, ali istina za volju posljednji put kad smo igrali je bilo na Futuresu u Vinkovcima prije pet godina". Čilić i Dodig 2005. su u finalu 10.000 $ vrijednog turnira slavili protiv Lustiga i Triske i osvojili turnir, prvi naslov Čilića u karijeri (uzeo je tada 16-godišnjak titulu i u singlu).

Srpski izbornik Bogdan Obradović je najavio da ostaje kod prvotnog odabira, teret osvajanja drugog boda za Srbiju na leđima je svjetskog broja jedan Nenada Zimonjića i 101. igrača u paru Janka Tipsarevića: "Imamo više otvorenih opcija, ali u ovom trenutku moj izbor su Nenad i Janko". Zimonjić i Tipsarević su u trenucima konferencije za novinare Obradovića i Viktora Troickog upravo krenuli s treningom.

Troicki je žalio za prokockanom šansom u drugom setu, vodio je protiv Čilića 5:2 samo da bi set izgubio 5:7: "Krivo mi je, imao sam priliku protiv Top 10 igrača na njegovom terenu, ali što je tu je, dao sam sve od sebe".

Čilić i Prpić su pohvalili publiku. "Ovo je najbolja atmosfera u kojoj sam dosad igrao, nosili su me od početka do kraja, pomogli kad je najviše trebalo", izjavio je Čilić, a izbornik se nadovezao: "U najkraćim crtama da smo imali ovakvu publiku prošle godine igrali bismo najmanje u finalu".

Sutrašnji meč parova počinje u 15 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • danchy10.07.2010. u 09:55
    ipak je publika podbacila jučer... svaka čast ljudima koji su došli i na atmosferi koju su stvorili, al pola dvorane je bilo prazno i to je ipak podbačaj posebno kad se zna s kim igramo... valjda će danas bit bolje jer samo publika može parove odvesti do boda...
    danchy
  • Obrisan korisnik10.07.2010. u 08:33
    Nažalost, nećemo dobro proći jer u paru nemamo šanse a ljubo će izgubiti i drugu!
    Obrisan korisnik