Tenis

U akciju međugorski dvojac

Ivor Krapac, Vedran Babić • subota, 10.07.2010.
U akciju međugorski dvojac
Foto: Bruno Karadža

Drugi dan susreta Hrvatske i Srbije u četvrtfinalu Svjetske skupine Davis Cupa donijet će meč parova, u kojem će za Hrvatsku zaigrati međugorski dvojac Marin Čilić - Ivan Dodig...

Nakon što je petak završio s 1-1, hrvatski izbornik Goran Prpić najavio je da drugog dana s početkom u 15 sati na teren neće Ivan Dodig i Antonio Veić, par kojeg je nominirao u četvrtak na ždrijebu. Jutro je donijelo odluku o hrvatskoj kombinaciji - uz Dodiga će zaigrati njegov sugrađanin iz Međugorja Marin Čilić, koji je u drugom singlu petka svladao Viktora Troickog.

S druge strane mreže bit će Janko Tipsarević i Nenad Zimonjić, svjetski broj jedan u paru, glavni adut Srbije u subotnjem meču.

"Nije šala, nas dvojica smo neporaženi, ali istina za volju posljednji put kad smo igrali je bilo na Futuresu u Vinkovcima prije pet godina", kazao je Čilić uz smijeh u petak o mogućoj subotnjoj kombinaciji s Dodigom, koja se dan kasnije i potvrdila.

Na tom spomenutom vinkovačkom Futuresu Čilić i Dodig su u finalu slavili protiv češke kombinacije Lustig/Triska. No, prvi hrvatski reket je u petak zaboravio da je jednom ipak izgubio u kombinaciji sa svojim sugrađaninom - dogodilo se to 2006. u četvrtfinalu Challengera u Eckentalu, u njihovom posljednjem zajedničkom nastupu, kada su ih Dominik Meffert i Philipp Petzschner nadjačali s glatkih 6:0 i 6:3.

Što će donijeti novi nastup, doznat ćemo kasno poslijepodne.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.07.2010. u 16:53
    Tri Bosanca igraju za Hrvatsku. Bosna bi lako mogla osvojiti Davis Cup.
    Obrisan korisnik