Tenis

"Protiv Novaka najbolje u životu"

Maja Giljanović • subota, 10.07.2010.
"Protiv Novaka najbolje u životu"
Foto: Duje Bonačić

Marin Čilić sutra u 12 sati spašava hrvatsku stvar protiv Srbije, prvi hrvatski reket je svjestan koliki ga zalogaj čeka i najavljuje: "Protiv Novaka moram odigrati najbolji meč života".

Ne pobijedi li prvi hrvatski reket Marin Čilić sutra od 12 sati najboljeg srpskog igrača i drugog tenisača svijeta, polufinale Davis Cupa je gotova stvar za Srbiju, Hrvatskoj će ulazak među četiri najbolje teniske nacije svijeta ovog puta ostati nedostižno, a peti će se meč pretvoriti u puku formalnost.

Čilić je svjestan odgovornosti: "Protiv Troickog sam odigrao jako dobar meč, ali protiv Đokovića ću morati još i bolji, ništa manje od najboljeg meča karijere neće biti dovoljno".

Najbolji hrvatski igrač je kratko i jasno najavio: "Nema tu prevelike mudrosti, moram odigrati vrhunski od prvog do posljednjeg poena. Gledao sam meč Ljube i Novaka prvog dana i prvi dio tog meča može mi biti putokaz. Ivan ga je imao u prvom setu, bio je bolji, na tom pravcu ću i ja zaigrati".

Osvrnuo se i na njihov posljednji meč, finale turnira u Pekingu prošle godine: "Izgubio sam u dva seta" (2:6, 6:7) "ali pružio sam mu dobar otpor. Siguran sam da mogu i podići nivo i kvalitetno mu se suprotstaviti", izjavio je Čilić pred susret protiv igrača koji ga je pobijedio sva četiri prijašnja puta (u Dubaiju prošle i prije dvije godine i na US Openu 2008.).

Đoković je danas odmarao, Čilić je bio na terenu, koliki je to i je li uopće hendikep? "Imam dovoljno vremena za oporavak tim više što se danas nisam pretjerano ni umorio".

Izbornik Goran Prpić se nadovezao: "Marin je mlad, nema govora da će mu nedostajati energije, pun je snage i sposoban je igrati tri dana uzastopce na visokoj razini".

Može li Čilić protiv Đokovića? "Novak je svakako velik zalogaj, ali ničim nas ne može iznenaditi, kvalitetnom pripremom meča ćemo se pokušati usredotočiti na slabosti protivnika i Marinove prednosti. Odlučivat će nijanse, par poena, nadam se da će otići na našu stranu".

Recept za pobjedu? "Dobra taktička priprema, savjeti izbornika Prpića i publika", zaključio je Čilić.

U srpskom taboru ne pate od lažne skromnosti: "Odigrali smo odličan meč, imali smo samo jedan manji pad, ali smo se odlično vratiti, zacrtali smo većinu zacrtanog i opravdali status favorita", izjavio je najbolji tenisač svijeta u paru Nenad Zimonjić.

Izbornik Bogdan Obradović je poentirao: "Vodstvo od 2:1 je velika prednost, rezultatska i psihološka, kolegu Prpića čeka težak zadatak. Čilić je igrao oba dana, mora to uzeti svoj danak".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!