Tenis

Netko ipak mora dobiti Đokovića

Bernard Jurišić • subota, 10.07.2010.
Netko ipak mora dobiti Đokovića
Foto: Duje Bonačić

Marin Čilić i Ivan Dodig u svom prvom Davis Cup paru nisu uspjeli značajnije ugroziti Zimonjića i Tipsarevića. Iako smo se nadali da bi nam "neviđeni" međugorski par mogao donijeti radost i olakšati nedjelju, netko će ipak morati dobiti Novaka Đokovića. A taj netko se zna...

Međugorje će ipak ostati samo na jednom čudu, barem zasad. Marin Čilić i Ivan Dodig nisu uspjeli nanijeti veće probleme uigranijem srbijanskom paru i nakon nešto više od dva sata igre morali su potpisati poraz u tri seta.

Iako bismo svi voljeli da su Čilić i Dodig uspjeli dulje držati neizvjesnost i ozbiljnije zaprijetiti srbijanskom paru, ako smo već morali izgubiti ovaj meč, onda je bolje da smo ga izgubili u tri, nego u pet setova. Marinu će dobro doći poneki sat više odmora danas, jer ga u nedjelju očekuje ključni meč ovog ogleda.

Iako smo se potiho nadali da to neće biti potrebno, netko će ipak morati pobijediti Novaka Đokovića. Ljubo je dao sve od sebe, ali trenutno ipak nije u tjelesnom stanju kojim bi mogao prijetiti prvom srbijanskom reketu. Ali zato Marin Čilić jest. I zato je dobro da je ovaj meč parova završio što je prije moguće. Ozbiljnu šansu danas ipak nismo imali.

Vidjelo se da Marin i Ivan nisu uigrani, a srbijanski par dovoljno je kvalitetan da to iskoristi. Dodig je izgubio čak četiri svoja servisa, a nekako nas je držao dojam da ni Čilić ne igra "u petoj". Štoviše, činilo se da se Marin "trucka" negdje između druge i treće brzine. Kao da je i sam u glavi već vrtio nedjeljni meč protiv Đokovića, u kojemu će morati opet postati onaj Čilić iz prošlogodišnjih Davis Cup maratona.

Atmosfera u Spaladium Areni i danas je bila jako dobra, no čini se da se i 4.000 nazočnih "uspavalo" nakon što smo svi skupa shvatili da Marin i Ivan danas ipak neće donijeti Hrvatskoj drugi bod. U nedjelju će Arena morati "proključati" ako želimo da Čilić ima pravog suigrača u domaćinskoj atmosferi. Nema sumnje da će se to i dogoditi, a nadajmo se da će baš publika biti taj jezičac na vagi koji će Ivanu Ljubičiću osigurati mogućnost da Hrvatskoj donese još jedno polufinale.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!