Tenis

Kronologija meča Čilić - Đoković

Tomislav Pacak, Branimir Korać • nedjelja, 11.07.2010.
Kronologija meča Čilić - Đoković
Foto: Bruno Karadža

Marin Čilić nije uspio svladati Novaka Đokovića i tako dati priliku Hrvatskoj da preokrene zaostatak protiv Srbije. Hrvatska je tako u četvrtfinalu završila svoj ovogodišnji put u Davis Cupu, a Srbi idu prema polufinalnom ogledu s Češkom...

Hrvatska - Srbija 1-2 (Ivan Ljubičić - Novak Đoković 6:7(3), 4:6, 1:6, Marin Čilić - Viktor Troicki 6:4, 7:5, 6:2, Čilić/Dodig - Tipsarević/Zimonjić 3:6, 2:6, 4:6)

Čilić - Đoković 3:6, 3:6, 2:6Bravo za Novaka Đokovića! Apsolutno je zasluženo dobio ovaj meč, kao što su apsolutno zasluženo Srbi pobijedili Hrvatsku.

Vezane vijesti

Čilić - Đoković 3:6, 3:6, *2:5 Đoković odmah pokušava završiti ovaj meč, 0:30 - Srbi su na dva poena od dobivanja meča.

Čilić - Đoković 3:6, 3:6, *2:5 Đoković je ovoga puta siguran na svom servisu, a olakšao je Marin promašajem laganog smeša u prvom poenu. Dalje je sve išlo lagano, 5:2 za Đokovića. Čiliću više ne treba samo meč karijere, nego preokret karijere.

Čilić - Đoković 3:6, 3:6, 2:4* Nažalost, sve dobre poene Marin je pokvario s dva nepotrebna promašaja i Đoković opet ima break prednosti.

Čilić - Đoković 3:6, 3:6, *2:3 Uf, bravo Marine, prvo odličan servis, potom i dobra izmjena za izjednačenje. Marin je sigurno na najvišoj razini do sada, problem je što Đoković također ne posustaje.

Čilić - Đoković 3:6, 3:6, *2:3 Ali naravno da to ne ide tako lako. 15:40, ponovno se Čilić uvalio u silne probleme na svom servisu. Može li se upravo servisima izvući?

Čilić - Đoković 3:6, 3:6, *2:3 Evo breaka! Bravo Marine, bravo publika! Međugorac se probudio iz zimskog sna, a odličnim poenima probudio je i publiku koja sada navija na granici dopuštenog, baš onako kako u Davis Cupu i treba biti. Sada jednostavno mora osvojiti svoj servis.

Čilić - Đoković 3:6, 3:6, 1:3* Sjajna paralela Čilića, vjerojatno najbolji udarac u ovom meču, za novu prednost. Sada je šansa!

Čilić - Đoković 3:6, 3:6, 1:3* Fenomenalno je pogodio sada Đoković, novo izjednačenje. Marin se probudio, pitanje je samo - da li prekasno?

Čilić - Đoković 3:6, 3:6, 1:3* Konačno je Đokovićeva skraćena lopta zapela u mreži, prednost Čilić! Oživio je Marin, poziva i publiku da mu pomogne.

Čilić - Đoković 3:6, 3:6, 1:3* Šteta, Čilićeva lopta zapela je u mreži, izjednačenje.

Čilić - Đoković 3:6, 3:6, 1:3* Krasan poen Čilića nakon puno odličnih udaraca, 15:40 na Novakov servis. Vrijeme je za povratak u meč!

Čilić - Đoković 3:6, 3:6, 1:3* Katastrofalan promašaj Čilića za break Đokovića, vodstvo od 3:1, koje uz 2-0 u setovima i puno bolju igru sugerira da nam se uskoro bliži završetak ovog meča.

Čilić - Đoković 3:6, 3:6, *1:2 Evo break lopte za Đokovića nakon još jedne krasno skraćene lopte, i to mu danas sjajno polazi za rukom.

Čilić - Đoković 3:6, 3:6, *1:2 Bit će opet teško Marinu na vlastitom servisu, 0:30. Nema preciznosti, sigurnosti, prave kvalitete u udarcima.

Čilić - Đoković 3:6, 3:6, *1:2 Vrlo je siguran Đoković na servisu, opet vodi, 2:1. Mora se priznati da je drugi igrač svijeta danas zaista na tom nivou, pa je upitno bi li Marinu i "meč života" bio dovoljan ako je protivnik jednostavno bolji.

Čilić - Đoković 3:6, 3:6, 1:1* Konačno! Bravo Marin, izvukao je dvije break-lopte, na kraju osvojio gem krasnim forhendom i naznačio da se u ovom setu stvari mogu razvijati drugačije.

Čilić - Đoković 3:6, 3:6, *0:1 Spašava Marin tu prvu break loptu, možda ovo može biti gem preokreta.

Čilić - Đoković 3:6, 3:6, *0:1 Odlična igra Đokovića, zasluženo dolazi do prve break prilike u trećem setu.

Čilić - Đoković 3:6, 3:6, *0:1 Nakon što ga je spasio hawk-eye za 30:15, nova Čilićeva pogreška donosi 30:30. Break bi ovdje Đokovića približio na milimetar do pobjede. Lijep forhend Marina, 40:30!

Čilić - Đoković 3:6, 3:6, *0:1 Splitska publika pokušava spasiti Čilića iz ove rupe u kojoj se trenutno nalazi, i igrački i rezultatski. 15:15 nakon Čilićevog asa.

Čilić - Đoković 3:6, 3:6, *0:1: Za sada ništa novoga na početku trećeg seta, Đoković igra zrelo i kvalitetno, Marin suprotno od toga - laganih 1:0 za srpskog tenisača.

Čilić - Đoković 3:6, 3:6, 0:0*: Đoković s lakoćom koristi prvu break loptu i osvaja drugi set na gotovo identičan način kao prvi. Morat će se mnogo toga promijeniti u Čilićevoj igri da Hrvatska zadrži šanse u ovom meču, prvenstveno će se morati smanjiti broj neforsiranih pogrešaka.

Čilić - Đoković 3:6, 3:5*: 0:40 za Đokovića - loša igra sada je dojadila i inače mirnom Čiliću, rijetko ga vidimo da žestoko baca reket u pod, kao što se sada dogodilo. Možda ga to probudi.

Čilić - Đoković 3:6, *3:5: Đoković je poklonio cijeli gem Čiliću, sve je sam obavio, izbacio niz lopti u aut i tako dao ipak šansu Čiliću u ovom setu. Ipak, Marin još uvijek zaostaje za jedan break, a uostalom, ni njegovi servisi nisu danas baš ”ziceri”.

Čilić - Đoković 3:6, 2:5*: Zahvaljujući prvenstveno Đokovićevim promašajima, imao je Čilić 15:40, no što je dao, to je i uzeo - Đoković s dobrim servisima dolazi do izjednačenja.

Čilić - Đoković 3:6, 2:5*: Evo tračka nade za Čilića, 0:30 na servis Novaka Đokovića.

Čilić - Đoković 3:6, 2:5*: Čilić konačno mirno osvaja svoj servis i zadržava minimalnu šansu u drugom setu. Teško je ipak očekivati da Đoković u ovakvoj formi dva puta zaredom propusti servis za drugi set.

Čilić - Đoković 3:6, *1:5: Prvi srpski reket sada lagano ide prema vodstvu od 2:0, koristeći Marinove pogreške, ali i svoju vrlo dobru, gotovo nepogrešivu igru.

Čilić - Đoković 3:6, 1:4*: Đoković je došao do dvostrukog breaka i ima i drugi set u rukama. Brzih 15:40 i odmah realizacija prvfe break lopte za povećavanje prednosti.

Čilić - Đoković 3:6, *1:3: Odlično je Marin "razvukao" Đokovića po terenu za poravnanje na 30:30, nakon toga slijedi maratonska izmjena koju Đoković završava kratkom loptom na koju Čilić kasni i Đoković laganim volejom završava poen za 40:30. Marin na gem loptu Đokovića šalje predug forhend i Đoković ima 3:1.

Čilić - Đoković 3:6, 1:2*: Uz manje probleme Marin je uspio doći do svog prvog gema u drugom setu. Đoković je došao do 30:30, no onda je Čilić uzvratio s dva dobra servisa za smanjenje na 2:1.

Čilić - Đoković 3:6, *0:2: Veliki promašaji Čilića i Đoković se zahvaljuje na novom gemu. Sada ponovno Marin mora tražiti samopouzdanje i igru s kraja prvog seta.

Čilić - Đoković 3:6, 0:1*: Pritisak Đokovića odmah od početka drugog seta. Nekoliko Marinovih pogrešaka i Đoković je neočekivano došao do 0:40 i tri break lopte. Odmah je prvu realizirao.

Čilić - Đoković 3:6, *0:0: Prvi set ipak odlazi na stranu Đokovića. Marin je u devetom gemu bio na 30:30, onda je Đoković servis winnerom na drugom servisu stigao do prve set lopte koju je iskoristio. Neprisiljene pogreške u prvom setu 15 Čilić, 7 Đoković, ali većina Marinovih datira s početka meča.

Čilić - Đoković 3:5*: S lakoćom Marin uzima svoj servis gem i stavlja pritisak na leđa Đokovića. Dobra igra Marina u zadnja dva gema tjera Đokovića na razmišljanje što se može dogoditi ako izgubi već dobiveni set.

Čilić - Đoković *2:5. Marin je ušao u meč i sada to već izgleda igrački dosta bolje. Đoković je na servisu imao 40:15, no Čilić se vratio, dva puta je sam poentirao, a dva puta natjerao Đokovića na pogrešku te smanjio na 5:2. Još uvijek je set čvrsto u rukama Đokovića, ali Marin igra dosta bolje.

Čilić - Đoković 1:5*: Čilić je stigao do svog prvog gema u meču i to spašavajući tri set lopte na svom servisu. Đoković je ispustio 15:40.

Čilić - Đoković *0:5: I peti gem je otišao na stranu Đokovića. Čilić ima velikih problema, puno griješi i Đoković u ovom trenutku izgleda puno kvalitetnije. Neprisiljene pogreške: Čilić 11 - Đoković 1.

Čilić - Đoković 0:4*: Đoković praktički rješava prvi set s drugim breakom. Najbolji tenisač Srbije igra baš kako treba protiv Čilića, čeka na priliku, a onda kada se ukaže neobranjivo napadne. Marin mu pomaže s pogreškama i morat će značajno podići igru.

Čilić - Đoković *0:3: Prilika za povratak ukazala se u trećem gemu, Čilić je bio na 30:30 nakon dva neuspjela napada Đokovića, no nije to iskoristio. Prvo je Đoković odlično poentirao s osnovne linije, a zatim je Marin pogriješio.

Čilić - Đoković 0:2*: Marin odmah gubi svoj servis i to zahvaljujući svojim pogreškama. Đoković je igrao dobro, dubokim loptama je tjerao Čilića u pogreške i stigao do 15:40. Prvu break loptu Marin je spasio dobrim volejom, a nakon toga bilježi još jednu neprisiljenu pogrešku i Đoković radi break.

Čilić - Đoković *0:1: Đoković je otvorio meč bez izgubljenog poena na servisu. Marin nije imao previše šanse, u prvom poenu je napravio neprisiljenu pogrešku, a kasnije je Đoković poentirao.

Čilić - Đoković 0:0*: Meč je započeo, prvi je na servisu Novak Đoković.

Uoči posljednjeg dana Davis Cup dvoboja Hrvatske i Srbije jasno je kako je prvi meč dana praktički odlučujući. Marin Čilić morat će odigrati meč života i i ostati u igri protiv Novaka Đokovića, drugog igrača svijeta, što duže vremena. Čilićeva pobjeda donijela bi Hrvatskoj poravnanje na 2-2, a Marinov poraz bi značio i slavlje Srbije i put u polufinale. Rasplet meča pratite u tekstualnom prijenosu na Sportnet.hr.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.07.2010. u 13:28
    Utihnuo Mićo :) Toliko gluposti izgovrenih u tako kratko vijreme vec dugo se nijce culo...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.07.2010. u 13:15
    Dušanoviću ne kaže se "tačno" već "točno". Mićo, Mićo..."bre". :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.07.2010. u 12:43
    Mislim da je sve uprskano u parovima gdje je Prpic odabrao kombinaciju Cilic/Dodig. Nije mi jasno sta mi nemamo boljeg igraca nego Dodiga.Mislim da je vrijeme Prpicu da podvijes rep i ustupis svoju stolicu nekom drugom.
    Obrisan korisnik