Vodeni sportovi

Uspješno protiv Kine

Tea Lokas • srijeda, 28.07.2010.
Uspješno protiv Kine
Foto: Sandro Donda

Odličan rezultat ostvarila je hrvatska reprezentacija u vaterpolu protiv Kineza na Svjetskom kupu u rumunjskoj Oradei. Druga utakmica u skupini donijela je uvjerljivu izvedbu Rudićevih izabranika protiv Kine koja je jučer namučila Amerikance...

Hrvatska - Kina 14:4 (3:1, 4:1, 2:0, 5:2)

Svjetski kup, Bazen Ioan Alexandrescu, Oradea
Skupina B, 2. kolo

Hrvatska: Brzica, Burić, Bošković 3, Dobud 4, Joković 2, Karač 1, Muslim, Bušlje, Sukno 3, Barać, Hinić, Buljubašić 1, Pavić. Izbornik: Ratko Rudić.

Vezane vijesti

Kina: Weiqing, Feihu, Zhongxing 3, Lijun, Junliang, Ning 1, Yang, Junmin, L. Bin, Beiming, Zhidong, J. Bin, Jilong. Izbornik: Cai Tianxiong.

Suci: Hart (Australija), Hafezi (Iran)

Još jednu pobjedu zavrijedili su vaterpolisti hrvatske reprezentacije na turniru Svjetskog kupa u Oradei. Ova je bila nešto lakša, a ni Kinezi nisu pokazali zube kao u jučerašnjem dvoboju s Amerikancima.

Prednost od dva pogotka stvorili su naši reprezentativci već nakon prve četvrtine (3:1). Bilo je i 3:0, no tri minute prije kraja najbolji strijelac Kine (Zhongxing) smanjuje na prihvatljiviji rezultat za Kineze.

Druga četvrtina pripala je ponovno Hrvatskoj, točnije Sandru Suknu koji je "proparao" kinesku mrežu tri puta. Odgovor je dobio opet od Zhongxinga koji ubacuje drugi gol za svoju momčad šest minuta prije kraja poluvremena.

Igra se u trećem dijelu smiruje, no ne propuštaju zabiti Joković i Miho Bošković. Rezultat prije posljednjih osam minuta bio je 9:2.

U strijelce se u posljednjoj četvrtini za Hrvatsku upisuje i Ivan Buljubašić (10:3), a 11 sekundi prije kraja svoj četvrti pogodak ubacuje Dobud te zaključuje visoku pobjedu Hrvatske od 14:4.

Dobud je bio najbolji pojedinac u susretu (4), dok ga u stopu prate Miho Bošković i Sandro Sukno s po tri te Zhongxing s istim učinkom za Azijce. Sljedeći susret Hrvatska igra u četvrtak protiv neugodnih Amerikanaca.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.07.2010. u 06:54
    A gdje je Obradović?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.07.2010. u 16:48
    Dubrovčani zabili 13 :)
    Obrisan korisnik