Vodeni sportovi

Hrvatska krenula pobjedom nad Srbijom

Matej Milanović • utorak, 27.07.2010.
Hrvatska krenula pobjedom nad Srbijom
Foto: Sandro Donda

Na startu Svjetskog vaterpolskog kupa u rumunjskoj Oradei Hrvatska je s 10:8 pobjedila Srbiju i kandidirala se za prvo mjesto u skupini.

HRVATSKA - SRBIJA 10:8 (2:2, 1:1, 3:2, 4:3)

Svjetski kup, Bazen Ioan Alexandrescu, Oradea

Skupina B, 1. kolo

Hrvatska: Brzica, Burić 1, Bošković 2, Dobud 1, Joković 1, Karač, Muslim, Bušlje, Sukno 4, Barač, Hinić 1, Buljubašić, Pavić, Trener: Rudić

Srbija: Soro, Avramović, Gocić 1, V. Udovičić 2, Vapenski, D. Pijetlović, Nikić 1, Aleksić, Miličić, Filipović 2, Prlainović 1, Mitrović 1, G. Pijetlović, Trener: D. Udovičić

Nakon dva poraza pretrpljena od Srbije na završnici Svjetske lige, hrvatski su vaterpolisti protiv susjeda igrali i na otvaranju Svjetskog kupa u Oradei. Hrvatska je povela već u prvoj minuti preko Mihe Boškovića. Nakon izjednačenja Filipa Filipovića, Sandro Sukno je zabio za novo vodstvo. No, Filipović je do kraja prve dionice još jednom bio strijelac za 2:2.

U drugoj četvrtini Hrvatska je ponovno povela, ali su Srbi još jedanput izjednačili. Scena se ponavljala i u trećoj četvrtini. Sukno je dvaput zabio za vodstvo, a Srbi su dvaput odgovorili. Ipak, na posljednji odmor Hrvatska je otišla s golom prednosti, nakon što je Igor Hinić zabio za 6:5 u 23. minuti.

Već na početku posljednjih osam minuta Slobodan Nikić zabio je za 6:6. Hrvatska je minutu kasnije odgovorila novim vodstvom, ali se Srbija po sedmi put na utakmici vratila i izjednačila. U 28. minuti Maro Joković je zabio jedini gol na utakmici za osmu prednost Barakuda.

Ključan trenutak dogodio se pola minute kasnije, kada je Milan Aleksić uzrokovao peterac. Bošković ga je realizirao i po prvi put na susretu Hrvatskoj donio dvostruku prednost. Dvije i pol minute prije kraja Sukno se po četvrti put upisao među strijelce i povisio rezultat na 10:7, čime je utakmica bila praktički riješena.

Srbija je do kraja uspjela tek smanjiti na konačnih 10:8. Kod Hrvatske je najbolji bio Sukno sa četiri gola, a dva je dodao Bošković. Kod Srbije su pak najbolji bili Filipović i Vanja Udovičić s dva gola. U drugom kolu Hrvatska će igrati s Kinom, koja je danas poražena od SAD-a, a Srbija će igrati upravo protiv Amerikanaca. Obzirom da sve momčadi idu u četvrtfinale, susreti po skupini imaju važnost tek za određivanje protivnika u četvrtfinalnim okršajima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.07.2010. u 05:20
    Mislim da nije vise potrebno. Zlato sa SP, zlato sa Svetske lige, branioci FINA cupa, srebro sa zadnjeg EP i bronza sa OI, jel neko ima bolje rezultate od nas?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.07.2010. u 04:32
    Eto sad Srbija tempira formu za evropsko prvenstvo :)
    Obrisan korisnik