Vodeni sportovi

Hrvatska - SAD, drugi put

Vedran Babić • petak, 30.07.2010.
Hrvatska - SAD, drugi put
Foto: Sandro Donda

Po drugi put u samo tri dana hrvatski vaterpolisti snage će odmjeriti s reprezentacijom SAD-a. Epilog je to današnjih dvoboja četvrtfinala Svjetskog kupa u kojemu su Amerikanci prvo eliminirali Rumunje i tako izborili polufinalni ogled s Hrvatskom koja je odradila lakši trening s Iranom.

IRAN - HRVATSKA 2:23 (0:6, 1:8, 0:5, 1:4)

Četvrtfinale Svjetskog kupa
Oradea, olimpijski bazen Ioan Alexandrescu
Suci: Jianguo (Kina), Koganov (Azerbajdžan)

Iran: Shahidipour (6 obrana), Mardani, Mirmahdi (1), Kouhi, Hagh, Karamizarandi, Piroozkhah, Jafary, Jalili, Soltani (1), Hormouzi, Khani, Abdihanjany. Izbornik: Stanislav Pivovarov.

Hrvatska: Brzica (5 obrana), Burić (3), Bošković (4), Dobud, Joković (1), Karač (1), Muslim (3), Bušlje (2), Sukno (4), Barač (2), Hinić (1), Buljubašić (2), Pavić. Izbornik: Ratko Rudić.

Igrač više: Iran 0/4, Hrvatska 1/3
Peterci: Iran 1/1, Hrvatska 2/3

Visokom pobjedom 23:2 nad Iranom Hrvatska se plasirala u polufinale Svjetskog kupa u rumunjskoj Oradei. Baš kao što se i očekivalo, utakmica protiv iranskih autsajdera poslužila je samo kao priprema za ono što slijedi u subotu, a to je drugi okršaj s Amerikancima u samo tri dana.

Podsjetimo, u skupini su izabranici Ratka Rudića slavili 9:7, a samopouzdanje bi im mogla podignuti i činjenica da su slavili i u dva ranija međusobna dvoboja. Ipak, svaki novi susret je priča za sebe i naši će morati odigrati odličnu utakmicu od početka do kraja ne bi li napravili još jedan korak prema osvajanju ovog natjecanja.

Utakmica je na rasporedu u 17.30 sati, a u drugom polufinalu sastaju se Španjolska i Srbija (20 sati). Sve četiri reprezentacije izborile su nastup na Svjetskom prvenstvu u Šangaju 2011. godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik31.07.2010. u 07:54
    nije se nitko utopio od igrača Irana?
    Obrisan korisnik