Košarka

Ukić: "Klasična hrvatska utakmica"

Ivana Strahija • ponedjeljak, 30.08.2010.
Ukić: "Klasična hrvatska utakmica"
Foto: EPA

Mladen Erjavec i Roko Leni Ukić komentirali su utakmicu Hrvatske i Slovenije, obranu, napad, suce i dan odmora, koji slijedi izmorenim košarkašima.

Roko Leni Ukić, uzdanica hrvatske reprezentacije, je poraz komentirao: "Bila je to klasična utakmica naše reprezentacije, držimo, držimo pa u jednom trenu puknemo. Čak smo se vratili nakon velikog minusa, ali su Slovenci na kraju imali bolju koncentraciju, bili su pametniji, pa čak i svježiji rekao bih, i pobijedili. Poraz nam pada teško, ali on nema preveliku težinu u odnosu na natjecanje, sve još stignemo učiniti", kazao je za HRT.

Ukić je komentirao i suđenje, iako to inače izbjegava činiti: "Ne vjerujem da je bilo namjere, mislim da su suci jednostavno bili jako loši. Nikad u životu nisam vidio da se šest puta svira faul na bloku, faul u napadu. Kad smo ušli u negativan ritam takve su nam stvari oduzele koncentraciju i u tim trenucima nismo imali dovoljnu mentalnu čvrstoću. Mislim da nas je to koštalo pobjede."

Vezane vijesti

Pomoćni trener hrvatske košarkaške reprezentacija Mladen Erjavec pak je komentirao: "U prvom poluvremenu odigrali smo odličnu obranu, ali smo primili u zadnjih tri-četiri sekunde napada preko deset poena. Time se oni zadržali u rezultatskom egalu. Imaju Slovenci k tome i individualnu kvalitetu, pa kad ne znaju što će, onda zabiju tricu preko ruke. Tu su nas pobijedili."

O obrani je Erjavec rekao: "Blizu trideset minuta obrana je bila na dobroj razini, ako bude tako i dalje mislim da smo al-pari s Brazilom i da ih možemo pobijediti."

Taj dio igre komentirao je i Ukić, dodavši: "Slovenci su nas malo taktički iznenadili, njihove četvorke Župan i Slokar su pogodili šest trica. MI smo se koncentrirali na njihove bekove, uspjeli smo eliminirati Lakovića i Dragića, ali nam se taj taktički rizik nije previše isplatio, ispada da smo primili previše poena. No, mi smo i energetski pali, teško nam je već bilo pod kraj."

Upravo će utorak i slobodni dan odlično doći našoj reprezentaciji, da malo odmori i zavida rane. Ukić ima problema s nogom: "Meni je od vitalne važnosti taj slobodni dan. Noga me jako boli kad sam umoran, ne mogu zabijati ono što inače zabijam. I ostali su se potrošili, pa će nam dan odmora biti ključan za nastavak ovog dugog prvenstva. Moramo još dobit Tunis da se i službeno kvalificiramo dalje."

SP 2010, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Hrvatska84:91Slovenija
Tunis58:71Iran
SAD70:68Brazil
1SAD 50+124
2Slovenija 41+17
3Brazil 32+44
4Hrvatska 23-12
5Iran 14-66
6Tunis 05-107

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SP 2010, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Hrvatska84:91Slovenija
Tunis58:71Iran
SAD70:68Brazil
1SAD 50+124
2Slovenija 41+17
3Brazil 32+44
4Hrvatska 23-12
5Iran 14-66
6Tunis 05-107

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik31.08.2010. u 19:10
    aj da si to reka za Lončara,Popovića ili tako nekog..ali Tomas nam je jedna od najbitnijih karika,da nije bilo njegove trice Španjolcima,qrca bi mi vidili OI 2008.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.08.2010. u 16:09
    Nije mi jasno čemu toliko pljuvanja po našim dečkima. Još me više čude pozitivne ocjene takvih komentara netipične za Sportnet. Kao da sam zalutao na index.hr. Usporedite malo popis igrača s pripadajućim klubovima svih ekipa na prvenstvu i svedite očekivanja na normalnu razinu prije nego bilo što... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.08.2010. u 13:58
    Baš je totalno jadno ovoliko pljuvanje po našima.. Dečki su dali sve od sebe i izgubili.. Uostalom, osmina finala je najbitnija za uspjen na prevenstvu s ovakvim sustavom natjecanja. Sretno naši!
    Obrisan korisnik
  • Captain Jack31.08.2010. u 00:36
    Ko priča protiv Tomasa - taj nema veze sa košarkom!!!!!!!!!!!!!!!!!!! @ McLaren U vezi njegovih prodora pod koš - on je jedini naš koji ima muda krenut pod koš,probija prvu liniju bez problema i nakon toga slijedi ili poentiranje,ili iznuđivanje osobne ili asistencija..Da ne pričam kak je naš... [više na forumu]
    Captain Jack
  • Obrisan korisnik30.08.2010. u 21:42
    Da!!!!!!
    Obrisan korisnik