Vodeni sportovi

Tijek susreta: Hrvatska - Turska

Antonija Pavlić • ponedjeljak, 30.08.2010.
Tijek susreta: Hrvatska - Turska
Foto: Sandro Donda

Nakon otvarajućeg poraza protiv Crnogoraca, hrvatska će vaterpolska reprezentacija na Savi prve bodove pokušati "ušićariti" protiv Turaka. Izbornik Ratko Rudić ozbiljan je pristup najavio iako je "pobjeda u džepu", a nama preostaje tek da mu vjerujemo i nadamo se da nam Turci neće priuštiti loša sjećanja kao našim košarkašima na EP-u. Tijek susreta uživo pratite na Sportnetu.

Prva četvrtina

1. minuta: Odličan početak Hrvatske! Prekršaj na centru barakuda Dobudu rezultirao je petercem, izabranici Ratka Rudića vode s 1:0.

2. minuta: Sjajna akcija i novi pogodak! Lopta je nakon kruženja stigla do Dobuda, a on sigurno poentirao. Vodimo 2:0!

5. minuta: Barać je dva puta u nizu pucao, ali prvi mu je put pokušaj obranio turski vratar, a drugi je fijuknuo iznad gola. Imali su i Turci šansu s igračem više, ali nisu ju iskoristili.

6. minuta: I u drugome napadu barakude su zaradile isključenje, a ovoga je puta Okman to i kaznio udarcem s desnog krila. 2:1.

6. minuta: Imali smo sada i mi igrača više, ali jako loše izveden napad.

7. minuta: Lijep pogodak Hrvatske i vraćanje dva pogotka prednosti. Igor Hinić opalio je iz daljine i pronašao sam desni kut turskog gola.

8. minuta: Deset sekundi prije kraja Turci su nam uspjeli zabiti. Hinić je zaradio 20 sekundi isključenja, a odmah je to kaznio Cagatsy. Završena je prva četvrtina.

Druga četvrtina

2. minuta: Dobro izvedena hrvatska kontra! S pet metara poentirao je Nikša Dobud.

2. minuta: Ratko Rudić očito je dobro obavio posao u stanci između četvrtina. Još je jednom povučena kontra, Barać je s lijeve strane dodao do Sukna u sredini, a on lako zabio za 5:2.

3. minuta: Turska je obrana po vjerojatno peti put ispala na isti način. Lopta je s krila došla do centra, a Dobud se visoko dignuo iz vode i postigao svoj treći zgoditak. 6:2.

5. minuta: Malo iznenađenje za barakude. Hantai je iz okreta poentirao pored neopreznog hrvatskog vratara, rezultat sada glasi 6:3.

8. minuta: Ivan Buljubašić pogodio je tri sekunde prije kraja poluvremena za 7:3. Prije toga je isključen jedan turski vaterpolist.

Treća četvrtina

1. minuta: Moramo li uopće više pisati kako je Hrvatska rezultat povisila na 8:3? Lopta je ponovno došla s krila, a u sredini se iznad svih izdigao Dobud i pogodio po četvrti put. 2. minuta: Drugi gol Samira Baraća, Hrvatska vodi 9:3. Prije toga odlično je Pavić obranio jedan turski pokušaj s lijevog krila.

3. minuta. Tri puta trebao je pucati Miho Bošković da mu jedna lopta uđe iza Sezera. Deseti hrvatski zgoditak.

4. minuta: Hinić je nepropisno zaustavljen, potopljen na pet metara, a iz kaznenog udarca koji je uslijedio Muslim je rezultat povisio na osam razlike. 11:3.

4. minuta: Nova kontra, novi pogodak. Ovoga puta strijelac je Obradović, sada se već s Turcima poigravamo.

3. minuta Drugi gol Petra Muslima, Turci se raspadaju. Nakon što je jednome turskom vaterpolistu lopta jednostavno ispala kada je imao šansu s igračem više smanjiti rezultat, barakude su odlučile svoje protivnike naučiti kako se izvode kontre. Morala bih provjeriti, ali vjerujem da smo 80 posto golova danas postigli smo iz protuudara.

Ovo smo poluvrijeme dobili uvjerljivo, 6:0. Turci ipak nisu ozbiljna momčad, barakude će pravi ispit imati tek protiv Talijana u 4. kolu. Bit će to ujedno odlučujući susret za obje momčadi.

Četvrta četvrtina

1. minuta: Sva četiri puta naši su plivači bili brži od turskih i dobili prvi napad. Ma tko bi rekao!

5. minuta Pet minuta prošlo je od kada se Turci drže u igri bez primljenog pogotka! Ali to nije njihova zasluga, već prije svega lošoj igri hrvatskih vaterpolista. Nadajmo se da ćemo uskoro prekinuti sušu.

5. minuta: Baš kada sam ih pokudila, zabio je Maro Joković! Konačno, prava golčina iz daljine. Bravo Maro!

6. minuta Isključen je Turak, a sada nam je upravo to trebalo. Dugo je lopta kružila, a kada se gostima dobro zavrtjelo u glavi mrežu je ponovno proparao Joković.

8. minuta: Joković i sada Muslim popravili su malo loš hrvatski dojam u posljednjoj četvrtini. Muslim je "topovito" pogodio Sezerovu mrežu i postavio konačnih 16:3, a Pavić za kraj i obranio vrlo dobar turski pokušaj. Turska je apsolvirana, sljedeća u redu čeka Rumunjska. Važno je da smo se oporavili poslije poraza od Crnogoraca prvoga dana, a nadajmo se da će nas sreća i dobra igra nastaviti pratiti i u daljnjem toku natjecanja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!