Košarka

Tanjević: "Borili smo se do maksimuma"

Ivor Krapac • srijeda, 01.09.2010.
Tanjević: "Borili smo se do maksimuma"
Foto: Nikola Movrić

Turski košarkaši zasad rade odličan posao na SP-u pred svojim navijačima. Pobjedom nad Grcima zadržali su stopostotan učinak u skupini C, a s obzirom da je pao zvučni suparnik i glavni konkurent u borbi za prvo mjesto uoči osmine finala, razumljivo je da su u domaćem taboru bili iznimno zadovoljni...

Iako to tek trebaju potvrditi protiv Portorika i Kine, turski reprezentativci su vrlo blizu odlaska u osminu finala kao prvoplasirana momčad skupine C. Ogled s Grcima vjerojatno im je bio zaokružen u kalendaru čim je obavljen ždrijeb, a na radost svojih navijača u Ankari, odradili su ga kako su i priželjkivali.

"Bila je ovo odlična utakmica. Borili smo se do maksimuma, bio je to pravi momčadski nastup", komentirao je Bogdan Tanjević, izbornik domaćina, hvaleći svoje: "Zahvalio bih igračima, Omer Asik igrao je nesebično, pomagao je drugima, čestitam i Enderu Arslanu..."

Vezane vijesti

Čovjek koji je zaslužio Tanjevićevu pohvalu, Ender Arslan, nije skrivao oduševljenje: "Bila je ovo jedna od najljepših večeri u mojoj karijeri, atmosfera je bila jako dobra. Znali smo da s dobrom obranom možemo dobiti Grke, žestoko smo se borili".

"Zahvaljujem i svojim suigračima, Ersan Ilyasova bio je nevjerojatan, sretni smo što ga imamo", dodao je Arslan, ne zaboravivši ni na pohvalu navijačima. No, važan posao je tek pred Turcima, svjestan je i njihov organizator igre: "Ova pobjeda je samo mala prednost za nas, moramo i dalje igrati ovako ako želimo gurati dalje".

Jonas Kazlauskas, litavski trener na grčkoj klupi, istaknuo je da njegova momčad nije pokazala dovoljno u kontinuitetu: "Bila je ovo velika utakmica, psihološki jako važna. Za pobjedu smo morali biti stroj koji ne posustaje, ali ovog puta to nismo bili - mehanizam nije bio pravi, povremeno je posustajao".

Antonis Fotsis vratio se momčad nakon odrađene suspenzije u prve dvije utakmice, a vjerojatno nije zamišljao baš ovakav povratak: "Turci su jako dobra momčad pred svojim navijačima. Što se nas tiče, igrali smo dobro i bili blizu veći dio vremena, ali na koncu nismo uspjeli dobiti - no, Turska je protivnik od kojeg nije sramota izgubiti".

SP 2010, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Rusija72:66Obala Bjelokosti
Portoriko84:76Kina
Grčka65:76Turska
1Turska 50+108
2Rusija 41+19
3Grčka 32+33
4Portoriko 14-15
5Kina 14-62
6Obala Bjelokosti 14-83

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

KošarkaSP 2010.
  • Najnovije
  • Najčitanije

SP 2010, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Rusija72:66Obala Bjelokosti
Portoriko84:76Kina
Grčka65:76Turska
1Turska 50+108
2Rusija 41+19
3Grčka 32+33
4Portoriko 14-15
5Kina 14-62
6Obala Bjelokosti 14-83

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!