Košarka

"Teško je reći gdje smo"

Borna Rupnik • srijeda, 01.09.2010.
"Teško je reći gdje smo"
Foto: EPA

Zoran Planinić protiv Tunisa se napokon upisao u strijelce na Svjetskom prvenstvu u Turskoj, no zna da će pravi hrvatski ispit biti tek onaj protiv Brazila...

Hrvatska košarkaška reprezentacija odradila je dvoboj protiv Tunisa po zacrtanom planu. Naši su se odvojili već u prvoj četvrtini, potom povećali prednost i mirno je čuvali do kraja susreta.

Stoga je teško zaključiti koliko je Hrvatska spremna za posljednje, peto kolo u skupini. "Teško je reći gdje smo u ovom trenutku. Naime, pobijedili smo momčad koja je osjetno slabija od nas", ističe naš branič Zoran Planinić.

"Pravi nam ispit slijedi sutra, kada ćemo zaigrati protiv Brazila. Tada ćemo saznati koliko smo zapravo napredovali", dodao je novi član ruskog Himkija.

S druge strane, u taboru Tunižana vlada zadovoljstvo, prenosi izbornik Adel Tlatli: "Jako sam sretan predstavom svoje momčadi. Izgubiti sa samo 20 razlike od ekipe poput Hrvatske je dobar rezultat za nas".

"Prije početka turnira nisam mislio da ćemo biti u stanju ostvariti takav rezultat. Osim toga, zadovoljan sam činjenicom što su neki moji igrači uskočili na mjesto onih koji nisu igrali najbolje. To mi je drago vidjeti, znači da Tunis ima temelje momčadi za budućnost", zaključio je Tlatli.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.09.2010. u 11:03
    U ovoj reprezentaciji premalo je igrača koji "igraju košarku". To su svakako Tomić, Tomas, donekle Bogdanović. Žorić daje koliko može, bori se za pohvaliti i tu još rezonski nešto odigra Banić. Sve ostalo je više divljanje po terenu nego košarka. Ukić ima potencijala, ali nema glavu, tako... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.09.2010. u 08:37
    govori se kako se ova momčad priprema za slijedeće Europsko prvenstvo, pa se nadam da će bar tamo nešto odigrat, uz zahvalu nekim od ovih igrača (Kus, Stipčević, Planinić).
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.09.2010. u 23:50
    sta ce nam Amerikanac u momcadi?? rade nek igraju Hrvati koji nemaju blage neg Ameri...jer ipak je ova repka za Hrvate
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.09.2010. u 23:10
    on 3, tomas 2, ukić 1, tomić 5, vukušić 4, zahvala kusu, planiniću, stipčeviću (bolje da je perića zvao), i ostali sadašnji, kroz godinu ubacivat mlađe(delaša, radoševića, prostrana), na koje mlade je popović mislio kad je rekao da nema mjesta za andersona?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.09.2010. u 22:59
    hoćemo andersona u repku
    Obrisan korisnik