Vodeni sportovi

Moglo je biti i gore

Ana Legradi • četvrtak, 02.09.2010.
Moglo je biti i gore
Foto: FaH

Danas opet sunce na Mladosti, ali sunce je svanulo samo Talijankama. Nezgodan start, premalo iskustva u jakim ligama, sve to govori kako naše mlade vaterpolistice ne mogu puno postići na ovom turniru. Zadovoljne su odigranom utakmicom, publici nije smetalo puno golova razlike. Ako je već bilo teško u bazenu, na tribinama je bilo svakako lakše.

Hrvatska-Italija 3:22 (0 : 6, 1 : 5, 0 : 7, 2 : 4)

Zagreb, EP, 2. kolo, skupina A, žene
Suci: Nebojsa Stajković (Makedonija), Jurgen Hausche (Njemačka)

Hrvatska: Artukovich 1, Drobac, Gavran, Kalauz, Miljković 1, Reić Kranjac 1, Šehić, Šimunić, Staničić, Šupraha, Tvrdić, Zekan, Anđelić
Izbornik: Milorad Damjanić

Vezane vijesti

Italija: Abbate 2, Aiello 2, Bianconi 4, Casanova 2, Cotti 3, Emmolo 3, Frassinetti 1, Garibotti 4, Motta 1, Radicchi, Rocco, Gigli, Gorlero
Izbornik: Roberto Fiori

Možemo reći kako se za razliku od ogleda sa Rusijom krajnji rezultat čini manje strašan. Manja je razlika, svakako, međutim djevojke se ne bi složile s time. „Talijanke su bile puno grublje od Ruskinja. Ruskinje su taktičarke, ali talijanke imaju jaču obranu“, zaključila bi Anamarija Reic Kranjac.

Na listu strijelaca talijanskog tima se nisu upisale golmanice i dvije igračice. Protivnice su odmah pokazale zube i u prvoj četvrtini povele sa 6:0. Prvi gol naše reprezentativke su upisale dvije minute prije kraja druge četvrtine, pogotkom Andree Artukovich. Početak zadnjeg dijela otvaraju naše vaterpolistice, pogotkom Ana Marije Reić Kranjac. Vodstvo naših u zadnjem dijelu traje punih 30 sekundi, na veliko zadovoljstvo vjerojatno najbolje publike ovog prvenstva.

Publika je opet bila na nogama, kada se Emmi Miljković zapisala na listu strijelaca dvije minute prije kraja susreta. Do sada su djevojke nastupale samo na juniorskoj ligi Mađarske, a reprezentacija djeluje dvije godine. S takvim iskustvom se ne može parirati jednoj jakoj momčadi Italije, napomenimo kako su se zlatom okitile 2004. godine u Ateni. Zadnje veće natjecanje na kojem su osvojile srebrnu medalju je Svjetski kup 2006. godine.

Izbornik Milorad Damjanić je svjestan svih nedostataka i zna da preko jednog turnira ne može ekipu dovesti do savršenstva kao muška ekipa. „Za takvo nešto potrebno je pet do šest godina intenzivnog rada. Postoji mogućnost sudjelovanja u seniorskoj ligi Mađarske, ali sve to ovisi o financijama i ostalim sporednim stvarima.“

Odigranim 2. kolom u skupini A na prvom mjestu je Rusija s četiri boda, slijedi Grčka s istovjetnim brojem bodova, zatim Italija s tri boda i posljednja je Hrvatska. U skupini B Španjolska uvjerljivo vodi sa šest bodova, slijede Nizozemska i Mađarska s tri boda, a na začelju je Njemačka bez bodova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!