Košarka

Popović: "Pobjedu treba i zaslužiti"

Mirza Seferagić • subota, 04.09.2010.
Popović: "Pobjedu treba i zaslužiti"
Foto: EPA

Nakon završetka vrlo neizvjesne utakmice između Hrvatske i Srbije pred kamere HTV-a izašao je vidno utučeni Marko Popović.

Marko Popović je danas bio naš najbolji igrač (21 poen, šest asistencija), no niti to nije pomoglo jer su Srbi slavili s 73:72. Nakon utakmice Popović je bio vidno utučen, no ipak je smogao snage za par riječi o samoj utakmici: "Igrali smo jako dobru obranu, limitirali smo Teodosića na otprilike pet poena što je zaista sjajno, ali, ipak to nismo radili tokom cijelog turnira, a pobjedu u ovakvoj utakmici treba i zaslužiti."

"Šteta zbog ovakvog poraza. Puno je bolje izgubiti s 7-8 razlike nego na ovakav način. Mislim da u ovoj ekipi ima puno mladih igrača, a vjerojatno će sljedeće godine na Europskom prvenstvu u Litvi doći i još neki mlađi i mislim da imamo dobru budućnost."

Bilo je i pitanja o događajima u momčadi nakon sramotne predstave protiv Brazila koja su dovela do današnje odlične igre: "Svi u svlačionici smo bili svjesni naše sramotne igre u toj utakmici i jednostavno smo morali nešto promijeniti. Ja mislim da ako izađeš na teren i želiš "pojest" suigrača i "izgrist" teren da ne možeš odigrati loše. To se danas i dogodilo i odigrali smo vrlo dobru utakmicu, ali eto...šteta"

Odmah po završetku utakmice u mikrofon HTV-a izjavu je dao i pomoćni trener naše reprezentacije Mladen Erjavec koji smatra da nije bilo prekršaja u zadnjoj sekundi nakon čega je Rašić pogodio prvo slobodno bacanje što je Srbiji i donijelo pobjedu: "Kus je bio iza Rašića i poskliznuo se i eto...sudac je svirao prekršaj koji nije postojao" , promuklim je glasom rekao Erjavec.

"Mislim da smo odigrali dobru utakmicu, ali jednostavno nismo imali sreće u ovoj završnici. Šteta zbog onog zadnjeg posjeda lopte Srbije kada su nam zabili vrlo lagan koš, no takve se stvari događaju u košarkaškoj utakmici. Kao i dvije minute prije toga kada smo uzeli jednu loptu i imali priliku za kontru i naš lagani koš, pa smo opet pogriješili i jednostavno predali loptu suparniku. Nažalost, takve se stvari događaju, danas su se dogodile nama i to je to."

Naša reprezentacija je konačno danas odigrala sjajnu utakmicu, no, po tko zna koji put, Hrvatska prima važne koševe u posljednjim trenucima susreta i gubi utakmicu. Ali, kao što je i Marko Popović rekao, ovakve pobjede treba i zaslužiti, a gledajući nastupe naše momčadi na cijelom ovom prvenstvu, mi to nismo zaslužili. Sljedeće godine je Europsko prvenstvo u Litvi i možda će se tamo sreća, konačno, okrenuti na našu stranu.

SP 2010, završnica

osmina finala

Srbija73:72Hrvatska
Španjolska80:72Grčka
Slovenija87:58Australija
Turska95:77Francuska
SAD121:66Angola
Rusija78:56Novi Zeland
Litva78:67Kina
Argentina93:89Brazil

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SP 2010, završnica

osmina finala

Srbija73:72Hrvatska
Španjolska80:72Grčka
Slovenija87:58Australija
Turska95:77Francuska
SAD121:66Angola
Rusija78:56Novi Zeland
Litva78:67Kina
Argentina93:89Brazil

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.09.2010. u 02:13
    To je to,oni su imali širinu,koristili su svih 12 igrača,i Duda im je PAŽLJIVO DOZIRAO MINUTAŽU,i igrali su prema tome kako ko koristi trenutnoj postavci i ciljanom učinku,a ne tako da naši dopuste Krstiću da realizira 3-4 napada za redom,i onda izađe Banić i uđe Lončar da ga zatvori.I,nevjerojatno... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.09.2010. u 23:38
    hehehe ma nisam te kopirao :))
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.09.2010. u 23:19
    No dobro, tko je eduardo001 :-) ?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.09.2010. u 23:12
    U odnosu na ovo šta smo dosad igrali ovo je bilo odlično, ali početničke greške u odlučnim trenucima su nam odnijele utakmicu. Nevjerovatno mi je da Bogdanović 45 sekundi prije kraja našu čistu kontru pretvori u izgubljenu loptu, al mlad je, njegovo vrijeme tek dolazi! Na Kusa ne treba trošiti... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • dajmituprijavuvecjednom04.09.2010. u 22:54
    slažem se u svemu, osim da treba pohvaliti samo popa, ukića i bogdanovića. treba i tomasa. nije danas odigrao ofenzivno kako zna, ali ljudi moji strpao je teodosića u mali džep. takvu obranu u životu nisam vidio. na žalost igrali smo s 7 igrača, to je bilo premalo da se danas dobi.
    dajmituprijavuvecjednom