Košarka

Bečirović: "Ovo je povijesni trenutak"

Matej Milanović • nedjelja, 05.09.2010.
Bečirović: "Ovo je povijesni trenutak"
Foto: EPA

Slovenci su nakon pobjede u osmini finala Svjetskog košarkaškog prvenstva izrazili zadovoljstvo ostvarenim uspjehom i vjeru da prikazanom igrom mogu daleko u Turskoj...

Izbornik Slovenije, Memi Bečirović, okarakterizirao je ulazak njegove reprezentacije u četvrtfinale Svjetskog prvenstva kao povijesni uspjeh: "Osjećaji su jako dobri, ovo je povijesni trenutak. U usporedbi sa proteklim svjetskim prvenstvom napravili smo korak naprijed i to je dobro za slovensku košarku. Jako sam zadovoljan, a naravno i igrači su. Ostvarili smo osnovni cilj."

Jedna od mladih nada slovenske košarke, Goran Dragić, uvjeren je da Slovenija može doći daleko na ovom turniru: "Po prvi put smo ušli u četvrtfinale. Od prve do zadnje minute odigrali smo odlično. Ako tako odigramo i u svim idućim utakmicama, mislim da ćemo daleko dogurati."

Vezane vijesti

Sani Bečirović je pak rekao kako je atmosfera na visokom nivou i kako se polako popravljaju u svim segmentima igre, a posebno je izdvojio obranu, koju smatra ključnom u njihovim dosadašnjim pobjedama: "Već prije odlaska u Tursku bili smo svjesni da je ovo sjajna skupina momaka. Svi se odlično slažu i atmosfera je izvrsna. Svi radimo za jednoga i jedan radi za sve. Sve što nije funkcioniralo u pripremnim utakmicama, sada se vraća na svoje mjesto. Odličnom obranom pobjeđujemo protivnike. Dokazali smo da se možemo ravnopravno boriti sa svima."

Kapetan slovenske reprezentacije Jaka Lakovič smatra da je od velike važnosti samouvjerenost koju su on i suigrači stekli na Europskom prvenstvu u Poljskoj: "Vidi se ona samouvjerenost, koju smo stekli na proteklom prvenstvu Europe. Jako smo se dobro pripremili. Prisilili smo ih na naš ritam. U obrani smo igrali bez popuštanja, a u napadu strpljivo. Mislim da smo sve iznenadili igrom."

Negledljiv nastup Australije prokomentirao je Matthew Nielsen, koji smatra da se Australija u punom sastavu i u punoj formi može nadigravati sa reprezentacijom kao što je Slovenija: "Slovenci su jaki i to su danas dokazali. Sve su odradili na visokom nivou, dok smo mi bili grozni. Obzirom na to, mislim da nismo daleko od njihovog nivoa, iako danas takva rečenica vjerojatno zvuči smiješno. Nažalost, fali nam nekoliko igrača i možemo igrati puno bolje od ovoga."

SP 2010, završnica

osmina finala

Srbija73:72Hrvatska
Španjolska80:72Grčka
Slovenija87:58Australija
Turska95:77Francuska
SAD121:66Angola
Rusija78:56Novi Zeland
Litva78:67Kina
Argentina93:89Brazil

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SP 2010, završnica

osmina finala

Srbija73:72Hrvatska
Španjolska80:72Grčka
Slovenija87:58Australija
Turska95:77Francuska
SAD121:66Angola
Rusija78:56Novi Zeland
Litva78:67Kina
Argentina93:89Brazil

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.09.2010. u 19:39
    čestitke slovenci! dobra ulaganja iz prošlosti se isplaćuju! Mislim da se Beno Udrih ždere, tako mu treba!!!! I svima onima kojima je novac bitniji od zadovoljstav igranja košarke!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.09.2010. u 22:00
    Čestitke Slovencima. Vidi se da planski rade na jačanju svoje repke. Njima je Europsko prvenstvo u Poljskoj bila priprema za Svjetsko u Turskoj, nama je obrnuto. A obrnuto proporcionalni su nam i rezultati. A valjda će i naši na Europskom davati onda ovakve ponosne komentare kako je sve sad sjelo... [više na forumu]
    Obrisan korisnik