Košarka

Blatt: "Oni mogu dobiti skoro svakoga"

Matej Milanović • utorak, 07.09.2010.
Blatt: "Oni mogu dobiti skoro svakoga"
Foto: EPA

Rusi su nakon pobjede u osmini finala Svjetskog košarkaškog prvenstva, okarakterizirali Novozelanđane kao jednu od najjačih reprezentacija na turniru i izrazili veliko zadovoljstvo time što su ih dobili. Novozelanđani su pak nezadovoljni ispadanjem, iako su sretni što su u skupini ostvarili nekoliko dobrih pobjeda...

Andrej Voroncević predvodio je ruski sastav u pobjedi protiv Novog Zelanda sa 18 poena. Rus smatra da su igrali protiv odlične momčadi što se napada tiče i da su napravili veliku stvar pobijedivši ih: "Napravili smo odličan posao u obrani. Igrali smo protiv najbolje šuterske momčadi iza Amerikanaca i zadržali smo ih na 56 poena. Zaustavili smo im napad. Nemamo NBA zvijezdi, ali igramo kao momčad i pokazali smo veliko srce."

Novozelanđane je precijenio i David Blatt, izbornik Rusije, koji smatra da su njegovi igrači napravili fantastičan posao svladavši Novi Zeland. Po njegovim riječima su Tall Blacksi u Turskoj mogli poraziti skoro svakoga: "Velike čestitke mojim igračima. Odigrali su predivnu utakmicu pod pritiskom. U obrani smo bili strašni. Zadržali smo ih na 56 poena, a obično ih upišu po 85. To nije lako protiv momčadi s dobrim trenerom, koja ima napadačke sheme koje su sofisticiranije od mnogih reprezentacija ovdje. Uz to imaju i čovjeka koji može prelomiti utakmicu, Kirka Penneya. Oni mogu dobiti skoro svakoga na ovom Svjetskom prvenstvu, čak i nas."

Vezane vijesti

Novozelandski izbornik Nenad Vučinić rekao je kako nisu odigrali dobro u napadu i zahvalio se Peri Cameronu i Phillu Jonesu na svemu što su napravili za reprezentaciju: "Čestitke Blattu i Rusiji na sjajnom nastupu. Nismo zadovoljni načinom na koji smo odigrali. Stvari koje u napadu dobro odrađujemo, danas nisu funkcionirale. Stvarno smo htjeli pobijediti, no čini se da je želja bila prevelika i pregorjeli smo. Htjeli smo ovu pobjedu za Peru Camerona i Philla Jonesa, koji se povlače iz reprezentativne košarke. Bez njih Novi Zeland ne bi ostvario sve ono što je napravljeno proteklih godina."

Thomas Abercrombie završio je utakmicu sa 13 poena. Smatra da su ih Rusi porazili skokom i da su za utakmicu ključni bili problemi s prekršajima u koje su ušli Kirk Penney i Mika Vukona: "Nismo igrali kako smo htjeli. Rusija nas je dominirala na skoku. Zaslužili su pobjedu. Kirk Penney i Mika Vukona su ključni za našu igru i činjenica da su ušli u probleme s osobnim prekršajima naškodila nam je. Sve u svemu, mislim da je ovaj turnir bio pozitivan za nas. Došli smo do nekih velikih skalpova u Izmiru, upisali tri pobjede, s kojima smo jako zadovoljni. Ipak, žao nam je što nismo ušli u četvrtfinale."

SP 2010, završnica

osmina finala

Srbija73:72Hrvatska
Španjolska80:72Grčka
Slovenija87:58Australija
Turska95:77Francuska
SAD121:66Angola
Rusija78:56Novi Zeland
Litva78:67Kina
Argentina93:89Brazil

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

KošarkaSP 2010.
  • Najnovije
  • Najčitanije

SP 2010, završnica

osmina finala

Srbija73:72Hrvatska
Španjolska80:72Grčka
Slovenija87:58Australija
Turska95:77Francuska
SAD121:66Angola
Rusija78:56Novi Zeland
Litva78:67Kina
Argentina93:89Brazil

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!