Nogomet

"Ako se Francuska otvori..."

Borna Rupnik • utorak, 07.09.2010.
"Ako se Francuska otvori..."
Foto: Duje Bonačić

Senijad Ibričić postigao je jedan od tri bosanskohercegovačka pogotka u Luksemburgu, no u utorak navečer u Sarajevu s druge strane terena stajat će znatno ozbiljniji protivnik...

U Sarajevu gostuje "ranjena zvijer", momčad Francuske koja ni nakon kalvarije u Južnoafričkoj Republici ne pronalazi načina kako doći do pobjede. Laurent Blanc pao je u Norveškoj, a potom i u prvoj kvalifikacijskoj utakmici protiv Bjelorusije.

S druge strane, dobro raspoloženje u taboru Bosne i Hercegovine podgrijala je brzopotezna "trica" u Luksemburgu, što Senijad Ibričić smatra vrlo važnim podatkom: "Ispunili smo očekivano i bez mnogo napora došli do pobjede protiv suparnika koji je do kraja igrao obrambeni nogomet".

"Nadam se da ću nastaviti seriju postizanja pogodaka, ali najvažnije je da cijela momčad odigra dobro te da kao rezultat toga dođe i uspjeh. Spreman sam i psihički i fizički, nadam se da ću igrati, a na izborniku je da odluči".

"Teško je bilo probiti njihov bunker, a pritom nismo zaradili ni ozljede ni karton", ističe Hajdukova zvijezda u razgovoru za Dnevni Avaz.

No, i Ibričić se pridružio svima onima koji uoči Francuske pozivaju na oprez: "Francuzi su u krizi, ali ne smije ih se podcijeniti. Neće biti lako, to su vrhunski igrači. Ipak, to je prava utakmica kakvu svi nogometaši vole igrati, a nas će pjesmom nositi i publika".

"Naša je šansa to što će se Francuska pokušati iskupiti za poraz od Bjelorusije. Ako se otvore i ostave nam prostor, siguran sam da ćemo to znati iskoristiti. Moramo biti svjesni da je i remi dobar rezultat, ne treba se zaletjeti. Moramo biti strpljivi, čekati svoju priliku i odigrati najbolje što možemo", dodaje Senijad Ibričić.

Skupina u kojoj su još Rumunjska, Albanija i Luksemburg mogla bi ponuditi zanimljiv rasplet, slaže se Ibričić: "Potpuno je izjednačena, siguran sam da će biti iznenađenja i nepredviđenih rezultata. Bit će zanimljivo do kraja".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!