Nogomet

Blanc: "Ključno je uzeti nešto u BiH"

Borna Rupnik • utorak, 07.09.2010.
Blanc: "Ključno je uzeti nešto u BiH"
Foto: Sandro Donda

Pred novim francuskim izbornikom Laurentom Blancom velik je izazov. Za domaći poraz od Bjelorusije mora se iskupiti u Bosni i Hercegovini...

"Ključno je uzeti nešto u Bosni i Hercegovini", jasan je bio novopečeni francuski strateg uoči dugo iščekivanog dvoboja u Sarajevu. Laurent Blanc svoje će izabranike povesti u drugu kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na Europsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini.

Pritom mislim barem na bod: "Nikada nismo rekli da nećemo pobijediti u Sarajevu, no moramo biti iskreni i razmišljati na temelju dosadašnjih igara. A protiv Bjelorusije smo imali problema".

Vezane vijesti

Svoje je protivnike detaljno analizirao: "Bosna i Hercegovina je momčad koja voli držati loptu u nogama, što znači da se moramo uistinu dobro braniti, a tu smo imali poteškoća. Budu li naši domaćini često u posjedu lopte, morat ćemo ih udariti protunapadima".

Međutim, napadačka mu je oštrica otupljena. Louis Saha, Loic Remy, a na kraju i Guillaume Hoarau su otpali zbog ozljeda.

Stoga se uzda prije svega u Karima Benzemu: "Benzema ima veliku pojedinačnu kvalitetu, pogotovo kada treba zabiti. Naš je prvi strijelac, s devet golova u 28 utakmica, a svi znamo da zabijati golove na reprezentativnoj razini nije nimalo lako".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.09.2010. u 12:49
    Jedino kaj ćete uzeti u BiH je poraz.. Pa kako igrate Bosanci će vas razbit!!
    Obrisan korisnik