Vodeni sportovi

Srbija preokretom na Hrvatsku

Antonija Pavlić • utorak, 07.09.2010.
Srbija preokretom na Hrvatsku
Foto: FaH

U reprizi finala Europskog prvenstva u Malagi od prije dvije godine izabrana vaterpolska vrsta Srbije donedavnoj se "braći Crnogorcima" revanširala za nes(p)retno izgubljeni naslov prvaka Starog kontinenta. U odličnoj su četvrtfinalnoj utakmici u drugom poluvremenu praktički preokrenuli od starta izgubljen meč te će na bazenu uz Savu u polufinalu ukrstiti koplja s Hrvatskom.

SRBIJA - CRNA GORA 6:5 (1:2, 1:1, 2:1, 2:1)

Europsko prvenstvo, Zagreb 2010., Bazen uz Savu

Suci: Boris Margeta (Slovenija), Erhan Tulga (Turska)

Srbija: Soro, Avramović 1, Gocić, Udovičić 4, Vapenski, D. Pijetlović, Nikić, Aleksić, Raden, Filipović, Prlainović 1, Mitrović, G. Pijetlović. Izbornik: Dejan Udovičić

Crna Gora: Radić, Petrović, Pašković, Danilović, Vukčević 1, Tičić, M. Janović 2, N. Janović, Ivović 1, Zloković, Gojković 1, Jokić, Šefik. Izbornik: Petar Porobić.

Aktualni vaterpolski europski prvaci završili su svoj put na bazenu uz Savu. Bolji od njih sa 6:5 ipak su bili Srbi, premda su prije utakmice slovili za autsajdere (autsajdere protiv Crne Gore, da ne bi bilo zabune), što zbog nešto lošije forme, a što zbog ozljeda koje su poharale delfinske redove.

"Ako ćemo realno, Crna je Gora trenutačno mnogo jača od nas; pripremljenija je i nema ozlijeđenih igrača. Ljuti smo što smo do sada uvijek igrali u jutarnjim terminima i ne znam koliko smo se u ovo malo vremena uspjeli uigrati za 20.40 sati", prenosio je prije utakmice kapetan Srbije Vanja Udovičić mišljenje i stanje u srbijanskoj svlačionici.

Susret je počeo veoma oprezno, s mnogo promašaja i bez previše riskiranja. Crnogorci su na krilima nekoliko sjajnih obrana Denisa Šefika i iskorištenim igračem više Mladena Janovića poveli u 2. minuti, a debitanta protiv "svojih" na crnogorskom golu za prvo izjednačenje konačno je svladao Vanja Udovičić. No, veselje im je kratko trajalo jer prije konca prve četvrtine izabranicima Petra Porobića vodstvo je vratio Nikola Vukčević.

Ni u drugih osam minuta svjetski prvaci nisu mogli osjetnije slomiti otpor europskih pandana. Na kraju su perioda u statistiku ubilježili nevjerojatnih 0/6 napada s igračem više, a jedine pogotke na obje strane postigli su Udovičić i Aleksandar Ivovića. Ali tada se, kao i mnogo puta na ovome prvenstvu, "ukazala" spasiteljska treća četvrtina. Udovičić je odmah s početka probušio Šefikovu mrežu za novo izjednačenje, ali već u sljedećem napadu Vladimir Gojković povratio pogodak prednosti.

Igrali su se posljednji trenuci četvrtine kada su se Andrija Prlainović i Denis Mitrović konačno probudili i sa sobom "povukli" čitavu ekipu. Rezultiralo je to novim izjednačenjem - na pravo je mjesto još jednom pogodio kapetan Udovičić.

Svaki kiks na bilo kojoj strani u posljednjem je periodu mogao značiti perolaku eliminaciju pa, razumljivo, u tih zadnjih nekoliko minuta nismo vidjeli mnogo igre. Odluku je donio Udovičićev "džoker s klupe" Marko Avramović, a nešto više od minute prije kraja potvrdio Prlainović. Crnogorci su preko Gojkovića uspjeli smanjiti, ali vremena za preokret više jednostavno nije bilo.

EP 2010. - završnica

četvrtfinale

Italija6:2Njemačka
Crna Gora5:6Srbija

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2010. - završnica

četvrtfinale

Italija6:2Njemačka
Crna Gora5:6Srbija

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.09.2010. u 15:39
    Reka bih čak da su Srbi blagi favoriti protiv nas.Ili 50-50. Ali nikako da smo mi izraziti favoriti. Bit će gusto.Nadam se pobjedi naših,bija san skeptičan nakon poraza protiv Montenegra i mučenja sa Turskom u prve 2,ali sad to izgleda puno bolje.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.09.2010. u 15:32
    sledeci put nek komentarise tenis mozda tu ima vise pojma
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.09.2010. u 23:05
    hahhahaha moja Antonija...ove 2 momcadi su po svemu podjednake,znaci izrazitog favorita NEMA a autsajdera jos manje...pogledaj malo rostere momcadi obe su fantasticne,a i omjer na kladionici je bio jednak,jedva cekam tvoj novi clanak :D
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.09.2010. u 22:57
    Srbi autsajderi?mora da je Antonija pisala clanak.A vid jeste :D
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.09.2010. u 22:55
    Rudicu,pa sto nam dade vase termine da treniramo??sad cemo samo da vas dobijemo u polufinalu heheheh Rudic legenda,izbaci sam sebe :DD
    Obrisan korisnik