Vodeni sportovi

Udovičić: "Samopouzdanjem na Hrvatsku"

Ana Legradi • srijeda, 08.09.2010.
Udovičić: "Samopouzdanjem na Hrvatsku"
Foto: FaH

Nije bilo lako u utorak navečer na Mladosti. Vječni rivali u zadnje dvije godine, Srbija i Crna Gora, odigrali su najbolju utakmicu ovog prvenstva. Obje momčadi su došle s jednim ciljem, pobijediti.

Prema nekim ljubiteljima vaterpola ovo je bilo finale prije finala. Ključnu ulogu odigrala je obrana i jedne i druge momčadi. Obrana je gotovo cijelo vrijeme igrala jedan na jedan. Sve do zadnjeg dijela, gledali smo reprizu finala Svjetske lige u Nišu, kada je susret išao do izvođenja peteraca.

Andrija Prlainović, napadač Srbije, napominje kako se obje momčadi jako dobro poznaju. "Ovo je bila jedna rovovska borba u bazenu. Svi igrači se međusobno poznaju u igri i po taktici. Utakmica je bila iznimno teška. U većem dijelu je to bila borba bez daha. Za mene je ovo bila jedna od najtežih utakmica od kad sam u sastavu momčadi, u dvije godine. Čak i da smo izgubili, ne bih žalio nakon ovakve sjajne utakmice."

Vezane vijesti

Dejan Udovičić, izbornik reprezentacije Srbije, zahvalio je svojim igračima na pobjedi te naveo: "Ovo je bila utakmica u kojoj je taktika odlučila o pobjedniku. Zadovoljan sam igrom. Čestitam i reprezentaciji Crne Gore na odličnoj utakmici. Svjestan sam da je Crna Gora momčad odličnog potencijala i znam da nije tip ekipe koji bi igrao za šesto ili sedmo mjesto."

"Ova pobjeda nama daje još više samopouzdanja za polufinale i utakmicu sa reprezentacijom Hrvatske", dodao je Udovičić.

Petar Porobić, crnogorski izbornik, čestitao je pobjedniku te napomenuo: "Odlučujući element u igri bilo je – samopouzdanje Srbije."

"Smatram da Hrvatska ima prednost, zbog fizičkog odmora igrača. Međutim, moji igrači su navikli na igranje u teškim uvjetima. U Rimu smo igrali svaki dan utakmice u osmini finala. Dat ćemo sve od sebe. Sada osim odlične atmosfere u ekipi, raste i samopouzdanje igrača. Znamo kako igra Hrvatska, a i oni znaju kako mi igramo. Očekujem sličnu utakmicu kao i danas. Znam da će biti pune tribine domaćih navijača. Nama to ne smeta jer smo navikli igrati i pred publikom protivnika", naveo je svoja razmišljanja Udovičić uoči polufinalne utakmice u četvrtak.

"Možda je Hrvatska odmornija, ali naše samopouzdanje je na visokoj razini. Svakako ćemo dati sve od sebe", ista su razmišljanja i Prlainovića.

"Zbog igrača sam nezadovoljan organizacijom naših utakmica u jutarnjim terminima. Iznimno je teško igrati po takvoj hladnoći. Nezgodno je izlaziti iz toplog prostora na hladnoću u vanjskom bazenu po ovakvom vremenu, prehlade su neizbježne. Smatram, prije svega, nesportskim potezom organiziranje utakmica favorita u jutarnjem terminu. Momčad Srbije se naporno pripremala za turnir. Organizatoru bi trebalo biti u interesu da utakmice boljih momčadi budu posjećenije", kazao je Udovičić o onome o čemu se već izjašnjavao, prigovarajući zbog utakmica koje je njegova momčad tijekom turnira igrala u jutarnjem terminu.

Na organizaciju utakmica nadovezao se i Porobić koji navodi kako je razmak između utakmica bio u pojedinim danima premalen. "Volio bih da mi netko objasni iz kojeg razloga se utakmica protiv Italije igrala u 13 sati, a dan ranije smo protiv Hrvatske igrali u 20:30 sati. Ovakva organizacija mi nema logike. Smatram kako takav postupak vodi veličanju pojedinih momčadi. Možda je i to imalo utjecalo na krajnji rezultat. Ne navodim to kako opravdanje, ali nam jednostavno sam taj postupak nije bio logičan."

Polufinalne utakmice igraju se u četvrtak, 9. rujna, na bazenu Mladosti. U 17:45 sati Hrvatska će igrati protiv Srbije, a Italija protiv Mađarske u 20:40 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.09.2010. u 18:18
    @DEVIL888 Činiš mi se kao netko tko se razumije u sport pa me stvarno čudi izjava da smo mi glatko izgubili od CG a vi ste ih dobili pa smo prema tom mi slabi.Po tome onda ne bi ni trebali više igrati prvenstvo već dat Mađarima zlato jer prema tvojoj logici njih nitko neće dobit jer su oni VAS... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.09.2010. u 15:02
    Hrvatska je poznata po odličnim organizacija raznih natjecanja i velikom trudu organizatora da gosti budu zadovoljni...jedini propust sad je bio termin utakmice CG-Ita,a ostalo je peh zbog loših vremenskih prilika na koje se ne može utjecat...nema potreba za podizanje tenzija jer to nikome ne... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.09.2010. u 14:51
    Mislim da gresis ameba Kad imas 4 vrhunska tima...onda je svaka medalja premija, pa i ona bronzana isto. Mozda je tebi ta predstava bila ocajna jer je Hrvatska ostala bez medalje, kao i CG...ali Srbija je uzela bronzu, i sigurno to ne moze biti neuspeh. Tesko je naravno razmazenu naciju navici na... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.09.2010. u 13:33
    mislim da vam je kiks i Peking...tada smo imali priliku gledati najgoru predstavu vaterpola srbije i crne gore, a bome i hrvatske, po meni veliko razočaranje je nesportsko ponašanje među igračima srb, veliki minus... ...pa hrv, cg, srb i mađarska predstavljaju vrhunski vaterpolo, svjetska klasa, od... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.09.2010. u 12:29
    @markec Kad se toliko pravis pametan, ajde mi reci po cemu je to Hrvatska sve jaca i jaca...valjda se kaze dize formu...jeste vi to uzeli neke nove igrace, dobili nekog extra igraca, a da ga niste prijavili za ovaj EP. Ako se vec toliko pravis pametan, zaboravio si da je Hrvatska u prvom mecu... [više na forumu]
    Obrisan korisnik