Vodeni sportovi

"Hrvatska može do zlata"

Ivana Jurica • četvrtak, 09.09.2010.
"Hrvatska može do zlata"
Foto: Martina Japundžić

S nestrpljenjem se iščekuje kasno poslijepodnevni meč Hrvatske i Srbije u polufinalu Europskog prvenstva. Kao i cijelo prvenstvo, i ovu će utakmicu s posebnim zanimanjem pratiti vaterpolski stručnjaci. S dvojicom, jednim Šibenčaninom, a drugim Splićaninom, razgovarali smo o očekivanjima od večerašnje utakmice. Obojica imaju zajedničko mišljenje – Hrvatska će u finale, a zatim može i do zlata.

Šibenčanin Ivica Tucak cijelo prvenstvo prati uživo. Kad je večerašnja utakmica u pitanju, on je optimist iako će se bespoštedna borba voditi do samog kraja: "Ono što je sigurno je da nas čeka izuzetno teška utakmica. To je definitivno jasno. Davati prednost bilo kome u ovome trenutku bilo bi, po meni, neozbiljno. Što se tiče nas – mi smo u usponu, igramo dobro, imat ćemo podršku tribina. Što se tiče Srbije oni su neopterećeni, prošli su četvrtfinale, tešku utakmicu, pokazali su da znaju igrati te prave, velike utakmice. Ja očekujem zaista neizvjesnu utakmicu i teško mi je u ovom trenutku predvidjeti kraj, ali svi vjerujemo da će Hrvatska pobijediti."

Tucak posebno napominje: "Mi smo ovog ljeta s njima igrali četiri utakmice, a tri smo izgubili. Ali vjerujem da se taj teret danas neće osjetiti, da ćemo odigrati čvrstu, tvrdu, mušku utakmicu. Trebamo svesti utakmicu, definitivno, na što manje pogodaka, uz pravog Pavića i izuzetno jaku obranu mislim da smo, kad igramo u Zagrebu, uz našu publiku i fenomenalnu podršku, ipak mi za nijansu bliži pobjedi."

O drugom polufinalu Tucak kaže: "I tu očekujem neizvjesnu utakmicu. Mađarska ima veću individualnu kvalitetu, to je sasvim jasno, međutim, Talijani su nas ovdje sve iznenadili koncepcijom igre, igraju brzo, lepršavo, koncentrirano u obrani. Ono što Talijanima čini problem je ozljeda njihova ponajboljeg igrača Feluga. Ukoliko njega osposobe, u postocima rekao bih 55:45 za Mađarsku."

Po Tuckovim riječima Hrvatske može do zlata: "Definitivno može, mi svi u to vjerujemo. Kad smo ovo ljeto krenuli u pripreme glavni je cilj bilo Europsko prvenstvo u Zagrebu i zlatna medalja. Kvalitetu imamo, snagu imamo, igramo kući, imamo fenomenalnu atmosferu."

Kao i Tucak, veliki optimist je i Milivoj Bebić, član Upravnog odbora Hrvatskog vaterpolskog saveza: "Ja se zaista nadam pozitivnom ishodu večeras, odnosno našoj pobjedi i plasmanu u finale ovog Europskog prvenstva koje je na našem domaćem terenu. Očekivanja su realna, atmosfera je dobra, posjećenost je odlična na našim utakmicama. Uz odličnu zagrebačku publiku nadam se da naši reprezentativci mogu doći danas do pobjede."

"Mi smo zaista dobro pokriveni na svim pozicijama, imamo odlične igrače, odlične pojedince. Odlučit će možda raspoloženost pojedinca više nego kvalitetna igra cijele momčadi jer su to dvije odlične reprezentacije koje će se taktički sigurno pokušati nadmudrivati. Općenito u takvim utakmicama individualnost dolazi do izražaja", nastavio je Bebić.

U drugom polufinalu favorit će biti Mađarska: "Naravno da je tu favorit Mađarska i po igrama i po svom renomeu. Međutim, Italija koju smo vidjeli na ovom Europskom prvenstvu zaista nije za podcijeniti. Naravno da bi bilo iznenađenje, ali ne baš veliko, ukoliko prođu i sigurno da bi Italija nama u finalu bila manje težak protivnik."

Da momčad Ratka Rudića može do najsjajnijeg odličja vjeruje i Bebić: "Apsolutno. Mislim da bi to bila najveća satisfakcija ne samo svim ljudima u Hrvatskom vaterpolskom savezu nego i šire, ljudima koji su vezani uz vaterpolo na bilo koji način i svima onima koji su pomogli da ovako dobro i uspješno bude organizirano ovo EP".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.09.2010. u 17:28
    @ds-nzs,o kojim srpskim provokacijama pričaš?Pa ne igra se u Beogradu, već u Zagrebu.I nije mi jasno,zašto se i ova utakmica ne igra u 10h?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.09.2010. u 14:10
    ajmo barakude, nedajte se smesti...do zlata
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.09.2010. u 12:49
    Dečki ne dajte da vas atmosfera ponese i ne nasjedajte na srpske provokacije..To je po meni recept za uspjeh danas. SRETNO MOMCI!!
    Obrisan korisnik