Košarka

Blatt: "Iskreno, mirno su kontrolirali"

Goran Markuš • četvrtak, 09.09.2010.
Blatt: "Iskreno, mirno su kontrolirali"
Foto: EPA

Dok su sretni Amerikanci očekivano sportski čestitali Rusima na još jednoj zanimljivoj utakmici nezadovoljnih nema niti s druge strane i svi su ponosni novostečenim iskustvom...

"Čestitao bih Coachu K. i cijelom njegovom stručnom stožeru koji je još jednom zajedno s ovom fantastičnom ekipom odradio odličan posao. Izuzetno cijenim njihov pristup i mislim da su se konačno uspjeli prilagoditi europskom stilu igre istovremeno očuvavši američki pristup koji ih tako izdiže iznad ostatka reprezentacija na ovome prvenstvu", bez previše suzdržavanja poručio je ruski izbornik, David Blatt.

Iako su izgubili Blatt smatra da je njegova ekipa danas mogla puno toga naučiti: "Znam da smo vodili, no iskreno oni su cijelo vrijeme imali potpunu kontrolu. Zapamtit ću ovo iskustvo, a nadam se da će i moji igrači. Susret je bio elegantan i nakon njega samo mogu poželjeti svu sreću svojim sunarodnjacima iako bi, moram naglasiti, bilo zaista slatko da smo ih danas uspjeli iznenaditi."

Sa svojim izbornikom složio se i Andrej Voroncevič: "Bila je ovo teška utakmica protiv zaista snažnog protivnika i igrača koji igraju u najjačoj ligi na svijetu, no mislim da smo se odlično držali."

S druge strane terena, očekivano, osmijeha nije nedostajalo. "Htio bih čestitati Rusima koji su pružili zaista čvrst otpor. Pod vodstvom ovog trenera momčad sjajno funkcionira stoga ne treba čuditi njihov sjajan ulazak u utakmicu. Međutim, u tim trenucima svojim sam momcima poručio da moraju igrati opuštenije jer susret je tek počeo", poručio je prvi čovjek američke reprezentacije, Mike Krzyzewski.

Ispred mikrofona nakratko je izašao i prvi čovjek susreta, Kevin Durant: "Bila je ovo zaista teška utakmica. Svaka čast Rusima koji se punih 40 minuta nisu predali. Jedva čekam nastavak turnira."

SP 2010, završnica

četvrtfinale

Srbija92:89Španjolska
Turska95:68Slovenija
SAD89:79Rusija
Litva104:85Argentina

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

KošarkaSP 2010.
  • Najnovije
  • Najčitanije

SP 2010, završnica

četvrtfinale

Srbija92:89Španjolska
Turska95:68Slovenija
SAD89:79Rusija
Litva104:85Argentina

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!