Košarka

Zrelo slavlje Amera

Goran Markuš • četvrtak, 09.09.2010.
Zrelo slavlje Amera
Foto: EPA

Iako su Rusi uspjeli pružiti dostojan otpor, posebice u odličnom prvom dijelu susreta, Amerikanci su pokazali zrelost i potpuno kontrolirano u svoju korist privode susret mirnom kraju...

Nije to bila još jedna rastrčana, razbijačka predstava mlađahnih Amerikanaca već upravo suprotno - zreo i miran nastup reprezentacije koja nije poklekla ni pred Rusima koji usprkos čvrstoj igri pod košem i silnim pokušajima usporavanja igre nisu mogli pružiti ništa više od sasvim solidnog otpora.

Očekivano, već na samom otvaranju Rusi su pokazali stil igre koji žele nametnuti - čvrstu, rovovsku borbu u kojoj bi mogli maksimalno iskoristiti svoje prednosti u skakačkom segmentu igre. Međutim, iako su krenuli tvrdo SAD je bio taj koji se prvi odlijepio samo da bi ulaskom mladog Kvostova Rusi sve okrenuli u svoju korist i 14:5 serijom prelaze u vodstvo.

Iako se na prvi odmor otišlo kod izjednačenja Rusi nisu popustili i već na samom otvaranju druge četvrtine grade sasvim solidnih +5. Na njihovu žalost Amerikanci ubacuju u višu brzinu, rade 14:4 seriju i na veliki odmor odlaze s ipak puno ugodnijih 44:39.

Pravi otpor Rusi su pružali još dvije-tri minute, no kad se ponovno vrlo raspoloženom Kevinu Durantu (33 poena, 5 skokova) pridružio i njegov klupski kolega, Russel Westbrook (12 poena) Amerikanci rade novu 15:5 seriju i susret je praktički riješen.

Uspjeli su se Rusi vratiti i na -12, no SAD je ostao koncentriran, pokazao je svu zrelost ove ekipe i rutinskom odradom posla s mirnih deset poena razlike u svoju korist privode susret kraju.

Uz Duranta i Westbrooka odličan je nastup i iza iskusnog Chaunceyja Billupsa koji je za 27 minuta na terenu upisao 15 poena i pet skokova. S druge strane terena veliku utakmicu odigrao je Andrej Voroncevič (14 poena, 12 skokova), ali i dvojac Sergej Bikov (17 poena) - Timofej Mozgov (13 poena, 4 skoka).

U polufinalu SAD će zaigrati protiv pobjednika drugog današnjeg susreta, onog između Litve i Argentine koji je na rasporedu u 20 sati.

SP 2010, završnica

četvrtfinale

Srbija92:89Španjolska
Turska95:68Slovenija
SAD89:79Rusija
Litva104:85Argentina

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

KošarkaSP 2010.
  • Najnovije
  • Najčitanije

SP 2010, završnica

četvrtfinale

Srbija92:89Španjolska
Turska95:68Slovenija
SAD89:79Rusija
Litva104:85Argentina

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.09.2010. u 00:54
    Duran 33 koša...owna.
    Obrisan korisnik