Košarka

Kemzura: "Zaslužena pobjeda SAD-a."

Mirza Seferagić • subota, 11.09.2010.
Kemzura: "Zaslužena pobjeda SAD-a."
Foto: EPA

Uvjerljiva pobjeda Amerikanaca nad Litvom (89:74) odvela ih je u finale, a najbolji igrač na terenu bio je Kevin Durant s 38 poena i devet skokova za kojeg litvanski izbornik Kemzura kaže da ga je "nemoguće čuvati kad je odlično raspoložen kao večeras".

Izbornik SAD-a Mike Krzyzewski bio je iznimno zadovoljan zbog ove pobjede jer jako cijeni ovu momčad Litve: "Niti jedna momčad na ovom prvenstvu nije igrala s više srca od Litve. I mislim da smo večeras pobijedili jer smo igrali kao što su oni igrali cijeli ovaj turnir. Pobijedili smo jednu fenomenalnu momčad. Ponosni smo na činjenicu da ćemo igrati u finalu, a posebno na ovom prvenstvu. Bilo je jako puno neizvjesnih utakmica ovdje i sjajan je osjećaj biti u finalu nakon svega toga. Nadamo se da možemo otići do kraja."

Igrač Philadelphia 76-ersa Andre Iguodala odigrao je sjajnu obranu na najboljem igraču Litve Linasu Kleizi: "U NBA ligi vam ne dopuštaju previše kontakta rukama kad čuvate nekog igrača, pa i nemate nekih šansi zaustaviti napadača. Ovdje vam dopuštaju da igrate malo čvršću obranu, a postoji jako puno vrlo dobrih igrača u cijelom svijetu i jedino što možete učiniti je to da ih probate barem malo usporiti."

Vezane vijesti

Izbornik Litve Kestutis Kemzura smatra da je u finale otišla bolja momčad: "Čestitke reprezentaciji SAD-a, njihovim trenerima i navijačima. Odigrali su sjajnu utakmicu i zasluženo su pobijedili. Kontrolirali su utakmicu od početka do kraja. Mi smo se pokušavali vraćati s -20 do samo -10, ali više od toga nismo mogli."

Kemzura se osvrnuo i na odličnu partiju Kevina Duranta: "Vrlo je teško zaustaviti Duranta kad je ovako raspoložen, a pogotovo ga ne možete čuvati jedan na jedan. Kad ima svoj dan ništa ne možete učiniti."

Martynas Pocius iz Litve kaže kako nema puno rješenja protiv ovakve momčadi SAD-a kad igraju dobro kao večeras: "Jedino što možete jest nadati se da ih neće baš najbolje služiti šut. Mislim da je to jedini način da ostanete u utakmici."

SP 2010, skupina B

1SAD 50+124
2Slovenija 41+17
3Brazil 32+44
4Hrvatska 23-12
5Iran 14-66
6Tunis 05-107

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

KošarkaSP 2010.
  • Najnovije
  • Najčitanije

SP 2010, skupina B

1SAD 50+124
2Slovenija 41+17
3Brazil 32+44
4Hrvatska 23-12
5Iran 14-66
6Tunis 05-107

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!