Vodeni sportovi

Hrvatska u skupini s Talijanima

Maja Giljanović • četvrtak, 14.10.2010.
Hrvatska u skupini s Talijanima
Foto: Sandro Donda

Izvučene su skupine europskog dijela Svjetske lige, u natjecanju koje kreće 16. studenog Hrvatska igra u skupini 3 protiv europskih viceprvaka Talijana, Grčke i Nizozemske.

Europski prvaci u Zagrebu, vicepobjednici Svjetskog kupa u Oradei i brončani u Svjetskoj ligi u Nišu vaterpolisti Hrvatske su doznali protivnike u novoj sezoni Svjetske lige koja kreće 16. studenog.

SKUPINA 3

16. studenog 2010.
HRVATSKA - Nizozemska
Italija - Grčka
7. prosinca 2010.
Grčka - HRVATSKA
Nizozemska - Italija
25. siječnja 2011.
Italija - HRVATSKA
Grčka - Nizozemska
22. veljače 2011.
Nizozemska - HRVATSKA
Grčka - Italija
22. ožujka 2011.
HRVATSKA - Grčka
Italija - Nizozemska
19. travnja 2011.
HRVATSKA - Italija
Nizozemska - Grčka

Odabranici izbornika Ratka Rudića izvučeni su u Skupini 3 zajedno s europskim viceprvacima Talijanima, Grčkom i Nizozemskom.

Hrvatska natjecanje otvara protiv Nizozemske na svom bazenu - o kojem je riječ Hrvatski vaterpolski savez će odlučiti do kraja tjedna - u prosincu gostuje u Grčkoj, a protiv Azzurra prvi put nakon 7:3 u finalu EP-a u siječnju igra u Italiji.

U veljači gostuje u Nizozemskoj, u ožujku stiže Grčka, a u posljednjem kolu 19. travnja Hrvatska je domaćin Talijanima.

U Skupini 1 su izvučeni branitelji naslova, svjetski prvaci i brončani u Europi Srbi, viceprvaci svijeta Španjolci, Njemačka i Makedonija, a u Skupini 2 Crna Gora, Rumunjska, Turska i Rusija.

Samo prvo mjesto u skupini osigurava plasman na Final 8 koji je zbog Svjetskog prvenstva u Šangaju od 16. do 31. srpnja 2011. sa sredine srpnja pomaknut na sredinu lipnja 2011., a kao najizgledniji kandidat za organizaciju završnog turnira figurira San Francisco.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!