Zimski sportovi

Rebensburg: "Moji rezultati nisu slučajnost"

Nikola Vlahović • subota, 23.10.2010.
Rebensburg: "Moji rezultati nisu slučajnost"
Foto: EPA

Otvaranje sezone Svjetskog kupa u Söldenu pripalo je mladoj Viktoriji Rebensburg koja je osvojila prvo mjesto, a na postolju su se našle još Kathrin Hölzl i Manuela Moelgg...

Njemačka skijašica Viktorija Rebensburg na najbolji je mogući način otvorila novu sezonu Svjetskog kupa te nakon završetka utrke nije skrivala svoju sreću.

"Bila sam juniorski prvak, prošle godine sam bila olimpijski pobjednik, a sada sam pobjednik u Svjetskom kupu. Sada sam dokazala da to sve nije slučajnost. Na startu druge vožnje maksimalno sam se fokusirala na stazu i odlučila riskirati. Jako sam zadovoljna s onim što sam danas napravila ovdje. Nisam mogla ni sanjati da ću sezonu početi s pobjedom, to je jako lijepo. Sada se sve čini savršeno, međutim, sezona je duga i moram ostati fokusirana i pouzdana do kraja", rekla je presretna Rebensburg.

Vezane vijesti

Vodeća nakon prve vožnje bila je Kathrin Hölzl, koja je na kraju završila kao drugoplasirana: "Svi smo složni i na treninzima se nadmećemo, a to nam omogućava daljnji napredak. Odgovarala mi je staza u prvoj vožnji te sam skijala dosta dobro. Zadovoljna sam svojim nastupom jer je ovo moja najbolja veleslalomska vožnja ovdje".

Talijanka Manuela Moelgg zauzela je treće mjesto te je presretna svojim rezultatom: "Imala sam problema u prvoj vožnji te sam napravila nekoliko pogrešaka, ali sam ostvarila odličan rezultat. Ovo mi je veliki poticaj za nastavak sezone. Dvije godine sam naporno radila da se vratim na postolje".

Na današnju vožnju osvrnula se i Maria Riesch, koja nikako nije bila zadovoljna: "Nije bilo nikakve taktike i spustila sam se bez ikakvih kalkulacija. Staza je na pojedinim dijelovima bila grbava i ledena pa je bilo dosta zahtjevno. Tek je početak sezone i zato svaki plasman među prvih pet smatram uspjehom".

Lindsey Vonn je zauzela tek 18. mjesto što je nikako ne može zadovoljiti, a i sama je priznala da je razočarana: "Danas nije bio moj dan. Očekivala sam puno više. Na treningu sam bila jako dobra i nisam se osjećala nervozno. Nisam dobro skijala na ovim uvjetima, ali nemam nikakav izgovor za ovako slab rezultat".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!